Gårsdagens kirkekonsert blir av mange som var til stede omtalt som "fantastisk" og "stemningsfull".

Og vi har mye mer å glede oss til når Herøydagan fortsetter i dag.

Etter at representanter for Herøy fiskarlag klokken 18 har lagt ned kranser på bautaen over de som har mistet livet på havet og på bautaen over de som mistet livet i Sandsundvær i 1901, bærer det løs i Herøyhallen.

Da skal trylle- og standup-magiker Radini lede oss gjennom kulturkvelden med offisiell åpning av Herøydagan.

Radini Dette skjer blant annet ved utdeling av kulturpris og næringspris, presentasjon av Herøydagskunstner Tone Toft og underholdning av lokale utøvere.

Og den godeste Radini skal gjøre mer enn bare å være konferansier og introdusere aktørene.

Han vil nemlig være en aktør selv:

- Jeg vil at folk skal ha det morsomt og le. Under kulturkvelden i kveld vil jeg innimellom gjøre noe tryllerier, sier Radini til Herøyfjerdingen.

I stedet for å stå på scenen og lire av seg ulike tricks, pleier Radini å invitere publikum opp på scenen. Vi får seg om han gjør det i kveld eller sparer dette til barne- og familieshowet på lørdag.

Morsom halshugging! - Jeg planlegger å ta med en giljoti\'n (en falløks som tidligere ble brukt ved henrettelser) og halshugge en tilskuer, sier Radini.

Og ler! Det er fordi dette hverken er på ordentlig eller skummelt.

Bare morsomt - Nei, det blir verken blod eller noe ekkelt. Det jeg driver med skal være morsomt og jeg garanterer at folk skal få kose seg og ikke minst bli lurt.

Jeg vil nemlig at publikum skal delta mye, sier Radini.

Så spørs det hvem av herøyfjerdingene som blir invitert opp på scenen i kveld og i morgen.

Og hvem som "mister hodet".