Herøydagan hadde også i år et variert program som kunne tilfredsstille de fleste. Til tross for litt usikkert værvarsel for dagene, ble det flotte dager med strålende sol.

Steike godt å vær te
Geir Berglund og hans garasjeband fikk æren av å åpne dagene, med konserten "Steike godt å vær te". Konserten besto av 16 sanger der tekst og melodi alle er skrevet av Geir Berglund. Konserten inneholdt både rolige ballader og sanger inspirert av rock og blues. Til tross for Sankt-Hansaften med nydelig vær hadde rundt 100 personer tatt til Herøy skoles aula og fikk oppleve en flott konsert.

Kulturkvelden
Den tradisjonelle kulturkvelden ble nok en gang en suksess, og mange dyktige artister sto på scenen. Kulturskolen i Herøy var godt representert og imponerte igjen med dyktige sangere og musikere. Det er vanskelig å trekke fram noen spesielle nummer, men kan ikke unngå å ta med Hanna Smørvik. Hun er tidligere herøyfjerding og dyktig sanger med en helt spesiell formidlingsevne.

Høydepunktet
Diva & The Beast med Øivind Blunck og Reidun Sæther må sies å være høydepunktet under årets Herøydaga. Det var et forrykende show med en blanding av fantastiske sangprestasjoner og god gammel Øyvind Blunck-humor, der det ble gjensyn med både Fridtjof og Reidar. Forestillingen ble belønnet med stående applaus av de ca. 500 publikummerne.

Herøydagskunstner
Eva Lillegaard sa ved presentasjonen på kulturkvelden at hun var stolt og glad for å bli spurt om å være Herøydagskunstner i år. Hun hadde mange vakre bilder utstilt. Hun er fra Sandnessjøen og jobber til daglig som kreftkoordinator i Hald-kommunene.

Verdige prisvinnere
Næringsprisen ble tildelt Torid Braseth som i mange år drevet egen frisørsalong på Herøy. Unge kunstneres pris gikk til Sigurd Albrigtsen Sjåvik. Han har, til tross for sin unge alder, ofte hatt et finger med i spillet ved forskjellige arrangementer på Herøy, enten bak spakene på et miksebord eller med et kamera i hendene. Foreningen Herøydagan fikk fortjent kulturprisen. Etter applausen å dømme var alle svært populære prisvinnerne.

Nedenfor kan du se flotte bilder tatt av vinneren av unge kunstnerpris, Sigurd Albrigtsen Sjåvik.