Herøybåt reddet mann opp fra sjøen

faeroey


Mannskapet på brønnbåten ”Færøy” fra Herøy reddet i går ettermiddag en fisker opp fra sjøen i Rødøy. Hadde ikke brønnbåten kommet forbi der og da kunne uhellet fått et tragisk utfall.
Brønnbåten ”Færøy” var på vei til Lovund med laks som skulle slaktes. Skipper Frank Grunnan fikk da øye på en båt som lå i fjæra ved en holme.
 
 
- Jeg ropte opp Bodø Radio for å høre om det var meldt om noen ulykker, noe det ikke var. Vi bestemte oss for å sette ut en gummibåt og dro bort til båten.
 
På vei dit oppdaget vi en mann som lå i fjæra og kravlet for å komme seg opp på land, forteller skipper Frank Grunnan.
 
 
Mannskapet på ”Færøy” fikk mannen om bord i brønnbåten og i dusjen for å få opp kroppsvarmen. Temperaturen i sjøen er i dag 7 - 8 grader.
 
- Han var veldig nedkjølt og antydet selv at han hadde ligget i sjøen en halv times tid. Mens mannskapet tok seg av fiskeren hadde jeg telefonkontakt med Hovedredningssentralen og politiet.
 
 
Etter hvert fikk vi kontakt med lege og vi valgte å sette kursen mot Selsøyvik hvor vi ble møtt av en legeskyssbåt, forteller skipper Grunnan videre.
Mannen ble deretter fraktet til sykehus i Rana.
 
 
Mannskapet på ”Færøy” snakket hele tiden med fiskeren og han fikk etter hvert forklart hva som hadde skjedd om bord i den 35 fots store plastsjarken av typen Viksund.
 
 
- Det er litt uvisst om han drev satte krabbeteiner, men i alle fall hadde tauet viklet seg rundt den ene foten og han ble dratt med ut i sjøen. Deretter hadde båten kjørt rundt en stund før den havnet i fjæra, forteller Frank
 
 
Grunnan som berømmer mannskapet om bord for strålende innsats.
Det skal i dag stå bra til med fiskeren.
faeroey
Brønnbåten "Færøy".
havari
Det var denne båten som fiskeren falt ut av. (Her med et annet nummer)

Annonser