Brønnbåten ”Færøy” var på vei til Lovund med laks som skulle slaktes. Skipper Frank Grunnan fikk da øye på en båt som lå i fjæra ved en holme.
 
 
- Jeg ropte opp Bodø Radio for å høre om det var meldt om noen ulykker, noe det ikke var. Vi bestemte oss for å sette ut en gummibåt og dro bort til båten.
 
På vei dit oppdaget vi en mann som lå i fjæra og kravlet for å komme seg opp på land, forteller skipper Frank Grunnan.
 
 
Mannskapet på ”Færøy” fikk mannen om bord i brønnbåten og i dusjen for å få opp kroppsvarmen. Temperaturen i sjøen er i dag 7 - 8 grader.
 
- Han var veldig nedkjølt og antydet selv at han hadde ligget i sjøen en halv times tid. Mens mannskapet tok seg av fiskeren hadde jeg telefonkontakt med Hovedredningssentralen og politiet.
 
 
Etter hvert fikk vi kontakt med lege og vi valgte å sette kursen mot Selsøyvik hvor vi ble møtt av en legeskyssbåt, forteller skipper Grunnan videre.
Mannen ble deretter fraktet til sykehus i Rana.
 
 
Mannskapet på ”Færøy” snakket hele tiden med fiskeren og han fikk etter hvert forklart hva som hadde skjedd om bord i den 35 fots store plastsjarken av typen Viksund.
 
 
- Det er litt uvisst om han drev satte krabbeteiner, men i alle fall hadde tauet viklet seg rundt den ene foten og han ble dratt med ut i sjøen. Deretter hadde båten kjørt rundt en stund før den havnet i fjæra, forteller Frank
 
 
Grunnan som berømmer mannskapet om bord for strålende innsats.
Det skal i dag stå bra til med fiskeren.