Herøy skole deltar i Klassequizen fredag

Klassequiz Herøy skole

NRK har nylig gjort opptak med Herøy skole i forbindelse med deltakelse i Klassequizen på NRK. Fredag får vi vite hvordan det gikk dersom vi slår på radioen og hører på NRK Nordland fra kl. 08.30.

538 skoler er med når NRK for syvende år på rad arrangerer Klassequizen, en konkurranse for tiendeklassinger over hele landet. I Nordland har 28 skoler seg på i år. Så langt har fem skoler vært i aksjon i radiosendingene til NRK Nordland. Torsdag er det Leirfjord barne- og ungdomsskole sin tur mens Herøy skole skal i aksjon fredag morgen. Sendingene begynner like etter klokken 08.30 på morgenen, med reprise i ettermiddagssendingen.

Lærer Rita Hjelmseth kan selvsagt ikke røpe hvordan det har gått med sine elever, men sier at hun er rimelig godt fornøyd med innsatsen. 

- I forkant har vi øvet litt på quiz i forhold til allmennkunnskaper og dette er en aktivitet som er populær blant elevene. Vi deltar jo mest for at vi synes det er artig, men selvsagt ønsker vi å nå lengst mulig, sier Hjelmseth.

Lagene fra hver skole består av tre 10. klassinger. I tillegg deltar en reserve i tilfelle det skulle bli forfall i laget. Utspørringen er det journalist og programleder Niklas Aune Johnsen som står for. Han har en rekke forskjellige tema å prøve elevene i. Maksimal oppnåelig poengsum er 12.

Laget fra Herøy skole består av Odin Hestmark Dalen, Ingrid Kilvær Nilssen og Ludvik Paulsen. I tillegg er også Tora Lorentse Solhaug med som reserve.

Etter at alle skolene har deltatt i konkurransen skal de fire beste møtes i en fylkesfinale der det skal kåres to vinnere fra Nordland som skal delta i landsfinalen som sendes på NRK TV gjennom fem programmer. I 2018 var det Sandnessjøen ungdomsskole som sammen med Risøyhamn skole i Andøy representerte Nordland i landsfinalen. Finalen ble til slutt vunnet av Tastaveden skole fra Stavanger.

Trykk her for å følge med på poengoversikten for skolene i Nordland.

Klassequiz Herøy skole
Fra venstre: Tora Lorentse Solhaug (reserve), Odin Hestmark Dalen, Ingrid Kilvær Nilssen, Ludvik Paulsen og programleder Niklas Aune Johnsen. (Foto: Rita Hjelmseth)

Annonser