Formannskapet valgte under gårsdagens møte en gruppe som skal planlegge Herøys deltakelse. Gruppen består av Elbjørg Larsen, Lars Olav Mogård-Larsen og Svein Lundestad med varaordfører Elbjørg som leder. Gruppa skal legge fram et program for markeringen på formannskapsmøtet 9. juni. Det er bevilget inntil 100 000 kroner som ramme for arrangementet.

Gruppa har allerede kommet godt i gang med planleggingen og en god del er allerede på plass, men de er også interessert i å få tips fra befolkningen om hva som skal være med i programmet.

Jostein Pedersen leder showet
Det er bestemt at den kjente TV-profilen og journalisten Jostein Pedersen, som opprinnelig kommer fra Dønna, skal være konferansier og sy sammen det som skal skje fra scenen til Herøy-gjengen. Per Johansen transport stiller et vogntog til disposisjon som scene, men det er enda uklart hvor denne «scenen» blir plassert.

Den berømte blomsterdekoratøren Tommy Eide har sagt seg villig til å dekorere en sykkel og det skal være en skuespiller på plass som gestalter Petter Dass. Redningsselskapet vil sørge for å ha Elias-båter med i markeringen, denne gangen på land i tilknytning til scenen. Det er også klart at Helgeland Friluftsråd vil delta med en elektrisk sykkel som går/står og lager smoothie.

Herøys deltakelse vil selvsagt bli koordinert i nært samarbeid med arrangørene i Sandnessjøen.

Kom med ideer!
Planleggingsgruppa henvender seg nå til herøyfjerdingene og ber dem om å komme med tips om hva som skal være med i programmet. Det er bare å sende dem inn til Herøyfjerdingen på epost post@heroyfjerdingen.no eller ta kontakt med Svein Lundestad på tlf. 90666145 så tar gruppa stilling til hva som blir med i programmet.

Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway er et norsk etapperitt i landeveissykling som er en del av Europatouren. I 2015

Slik blir etappe to:
Etappe to: Start MO I RANA over Korgfjellet til Mosjøen ned til Sandnessjøen, hvor rytterne skal gjennom et par runder i byen. Målgang SANDNESSJØEN.

Etapper i Arctic Race of Norway 2016:
➢ torsdag 11. august, etappe 1: Fauske - Rognan, 176 km
➢ fredag ​​12. august, etappe 2: Mo i Rana - Sandnessjøen, 198 km
➢ lørdag 13. august, etappe 3: Nesna - Korgfjellet, 160 km
➢ søndag 14. august etappe 4: Polarsirkelen (Rana kommune) - Bodø, 193 km

Første utgave gikk av stabelen i 2013, på strekningen mellom Bodø og Harstad. I 2014 var Tromsø arrangør med avslutning på den første etappen på Nordkapp. I 2015 gikk rittet over fire etapper i Nordland og Troms, hvor de blant annet syklet over Gratangsfjellet, gjennom Setermoen leir og opp til Målselv fjellandsby.

Rittet arrangeres i samarbeid med Amaury Sport Organisation, arrangør av blant annet Tour de France og Vuelta a España.

Arctic Race of Noway er en stor mediebegivenhet med global tv-dekning. I 2014 så mer enn 150.000 tilskuere løpet langs ruten, og det er mye i et område med bare 125.000 innbyggere totalt. 

Trykk her for å lese mer om Arctic Race of Norway

Under ser du et kart over årets rute.
Arctic Race_rute.jpg