Jimmy kommer fra en liten plass i Lofoten som heter Gravermark. Han forteller at han trives best på små plasser som Herøy. Han er 31 år og forlovet med ei jente fra Herøy, så han er godt kjent på øya.

Han liker å trene og holde seg i noenlunde form, elsker å gå i fjellet på sommeren og stå slalom på vinteren. Musikk er en stor lidenskap og han er glad i å synge, har vært i kor og band tidligere.

Tidligere har Jimmy jobbet som kokk på sykehus, restaurant, forsvaret og offshore. Har også jobbet som kokk i utenlandstjenesten i forsvaret, 1 år i Afghanistan og 1 år i Tsjad (Afrika)

På spørsmål om han kommer til å flytte til Herøy sier han det ikke er aktuelt nå, men kanskje på sikt. Han og samboeren har nettopp kjøpt hus i Sandnessjøen og hun har jobb der.

Litt om kjøkkenet ved Herøy omsorgssenter:
Det satses på å ha en variert og næringsrik meny, med spesiell vekt på tradisjonsmat. Jimmy mener det er viktig for et omsorgssenter å eget kjøkken der beboerne får servert nylaget mat. Når Herøyfjerdingen er innom er det boknafisk som skal serveres og det er ikke tvil om at beboerne har noe å glede seg til.

Det er ikke bare beboerne som kan nyte gode middager fra kjøkkenet, også hjemmeboende eldre/funksjonshemmede som har behov for det kan få tilkjørt middag. Tirsdagsklubben er på omsorgssenteret en gang i uka og mange av de som deltar benytter også anledningen til å kjøpe seg middag. Det er alltid god matlukt i gangene ved middagstid.

Her er et eksempel på en ukesmeny:

  • Mandag: Plukkfisk - sagosuppe
  • Tirsdag: Ferskkjøtt m/løksaus - yoghurtfromasj
  • Onsdag: Kokt torsk - Melkesuppe
  • Torsdag: Sodd - Kompott
  • Fredag: Stekt pølser m/mos - fruktsuppe
  • Lørdag: Grøt
  • Søndag: Røkt svinekam - mandelkjernepudding

Tradisjonsmat på sykehjemsfat:
I fjor ga Utviklingssenteret for sykehjem ut en kokebok for servering av god og sunn tradisjonsmat fra Helgeland på sykehjemmene. Blant forfatterne finner vi en av de tre kokkene ved omsorgssenteret - Eli-Heidi Edvardsen.

Kokeboka er blitt veldig populær, også blant utflyttede herøyfjerdinger. Må til slutt ta med en kommentar fra en som fikk boken i 60 årsgave: - Det er som å være tilbake på mammas kjøkken. 

Oppskriftene i boka passer for alle som ønsker å lage god, nordnorsk mat.