Herøy Næringsforening (HNF) holder på med et forprosjekt som setter fokus på Herøy som en gründerkommune. Prosjektet skal kartlegge hvilke faktorer som må være tilstede for at det skal skapes flere arbeidsplasser i Herøy kommune, og bidra til økt sysselsetting og bosetting i Herøy på kort og lang sikt.

Herøy kommune har vært kjent for sin mange gründere. Det har over lang tid vært tradisjon for at næringslivsaktører i Herøy har skapt nye arbeidsplasser. Herøy næringsforening vurderer det som svært viktig at man viderefører og forsterker den gründerkulturen som finnes i Herøy.

Målet er å videreføre forprosjektet i et hovedprosjekt hvor det jobbes målrettet for å påvirke utviklingen av nye arbeidsplasser og derigjennom økt bosetting i Herøy. Det er ØkoRåd-gruppen som utfører forprosjektet på vegne av Herøy næringsforening. Harald Jakobsen er leid inn som prosjektleder mens det er styret i næringsforeningen som er styringsgruppe for prosjektet. 

Tidligere har det blitt gjennomført en spørreundersøkelse (Questback) til næringsdrivende i Herøy, men nå går man bredere ut og gjennomfører en spørreundersøkelse som er rettet mot bosetting i Herøy. Undersøkelsen retter seg mot personer som er bosatt i Herøy kommune eller som kan tenke seg å bosette seg i kommunen.

Prosjektleder oppfordrer flest mulig til å delta i undersøkelsen slik at man får et best mulig grunnlag for det videre arbeidet.

Klikk her for å delta