Herøy Musikkorps åpnet sin julekonsert i Brasøy med å si at korpset liker å reise. Dirigent Lars Olav Mogård-Larsen ramset opp en rekke byer i Europa. Brighton, Dublin, København, Potsdam og Brasøy. Både korps, band, kor og gjester viste stor glede av å endelig kunne samles igjen i Brasøy til felles musisk adventsglede midt i den svarteste mørketiden. 

Over sytti publikummere hadde funnet veien til julekonserten med Herøy Musikkorps med band og kor. Begge saler på ungdomshuset i Brasøy var fullsatt med publikum, musikere og sangere, tilsammen hundre mennesker. Men det er god plass og høyt under taket på ungdomshuset, stemningen var skikkelig god og musikken var rett og slett vakker. 

Julekonserten på ungdomshuset i Brasøy hadde et variert og godt sammensatt program ispedd både humoristiske og litt alvorlige innslag. Det var en flott dynamikk med korps og band alene og med korps og kor sammen med både solosang, solospill og allsang i fin harmoni. Kveldens artigste innslag var samtale med dagens hemmelige julegjest, Monika Therese Mathisen, som fortalte om sine juleminner, juletradisjoner i både alvor og skjemt. Hennes beste juleminner fra barndommen er lukten av grønne epler og mandarin og det å være i lag med familien. Et annet hyggelig innslag var opplesning ved Oddbjørn Lorvik av eventyret til Alf Prøysen som for anledningen var omskrevet til «Folket på øya Brasøy som glemte at det var jul». 

Konserten slo skikkelig godt an julestemningen denne tidlige desemberdagen på øya Brasøy med et godt fremført og rikholdig repertoar. «Shine Your Light» var det skikkelig trøkk i. «Nordnorsk julesalme» er alltid god å lytte til. For meg var et av konsertens høydepunktet en utmerket fremførelse «Fairytale of New York». Kveldens sterkeste tekst, skrevet av en ungdom, sannsynligvis fra Herøy, handlet om ønsket om fred på jorden, var til ettertanke med beskjed fra dirigent Mogård-Larsen om at overskuddet av konserten skal gå til hjelp i Ukraina. 

Julekonserten til Herøy Musikkorps i godt selskap med band og kor ble en riktig så vakker konsert med klassiske julesalmer, julesanger med litt fart i og ikke minst noen tekster til ettertanke. «Deilig er jorden» avsluttet konserten med stående allsang og understreket det fine felleskapet som ble skapt på Brasøy denne adventsdagen. 

Da gjenstår det bare å anbefale alle som kan til å få med seg årets julekonsert til Herøy musikkorps med band og kor i Herøy kirke førstkommende torsdag. 

Tekst og foto: Margit Langseth