Når de spiller kamper er nemlig banen innegjerdet av et vant, slik som i ishockey.

Savner sponsor Og nettopp et slikt vant håper de en sponsor kan hjelpe til med å skaffe.

Og dermed kan laget bli enda bedre, fordi de får trene under samme forhold som kampene spilles under. Spillerne på laget er en fin blanding av ungt og voksent. De yngste er 16 år mens den eldste snart runder 35.

To ganger i uka - Vi trener to ganger i uka i sesongen og er fra seks til 15 stykker på treningene. Noen jobber turnus, andre har unger. Så det er ikke alltid det passer for alle, men vi har det veldig morsomt og trivelig sammen, forteller Maria Jakobsen som er leder for Herøy Innebandy.

Laget er ikke en undergruppe til idrettslaget, men står tilsluttet Norges Innebandyforbund. Den første indikasjonen på at laget ville gjøre det skarpt i vinter kom allerede før jul da laget gikk til topps i turneringen ”Excel Cup” i Sandnessjøen.

Og i vår ble det klart at Herøy Innebandy også gikk til topps i den første rene kvinneserien i innebandy i vår region. Tidligere har disse serien vært avviklet med lag bestående av både kvinner og menn.

Fem lag i serien Kvinneserien har bestått av fem lag og har avviklet med to kamper i Sandnessjøen annenhver søndag. Tre spillere + keeper er på banen til enhver tid, men det gjelder å bytte inn nye og friske krefter ofte. Kampene spilles med to 12 minutter lange (og intense) omganger.

- Etter hvert som vi har vunnet har det blitt slik at vi er laget alle de andre så gjerne vil slå. Det er litt morsomt, smiler den glade gjengen vi møter etter at sesongen egentlig er over. Nå møtes spillerne bare en gang i uka for å holde formen ved like.

- Innebandy er virkelig god trening for kroppen. Her er det full fart og treningene gir god kondisjon, forteller Maria Jakobsen videre. Og når spillerne etter sommeren samles til ny sesong rundt skolestart håper de at enda flere vil være med.

- Det er bare å møte opp på trening, for vi trenger flere spillere. Folk trenger ikke være i god form. Man BLIR i god form med litt trening. Men vi ønsker at kvinnene som vil være med er fra 15-16 år og oppover, avslutter innebandy-gjengen.