Prosjektet bærer tittelen «Økt mobilisering mot ensomhet – økt deltakelse og tverrfaglig samhandling i frivilligsentralen». De utvalgte målgruppene i prosjektet er unge voksne mellom 18-29 år og hjemmeboende med innvandrerbakgrunn over 60 år. Det har vært etablert et nettverk på 16 frivilligsentraler der Herøy som en av seks har blitt valgt ut til å få besøk av prosjektkoordinator Camille Charles. Alle deltakerne kommer fra små kommuner med et innbyggerantall under 6000.

Bakgrunnen for prosjektet bygger på et ønske om å få mer innsikt i det tverrfaglige samarbeidet mellom frivilligsentralene, kommune og øvrige organisasjoner, lag og foreninger i små kommuner. Målet med prosjektet og kartleggingen er å utvikle verktøy for å dele kompetanse og utveksle erfaringer når det gjelder samarbeid med eksterne aktører.

Mange gode tips
Erika Puziene er leder i Herøy frivilligsentral og hun sier at det har vært veldig nyttig å delta i prosjektet. Totalt er det 510 frivilligsentraler i Norge så hun er stolt over å ha fått være med i dette prosjektet.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha vært med på dette prosjektet. Det har kommet inn mange gode tips til både meg og de andre. Det beste med prosjektet er at det er erfaringsbasert, og dette er veldig viktig for oss som jobber veldig mye alene. Det har vært nyttig å dele erfaringer med andre og se hva de har gjort og lyktes med, sier Puziene.

Gjennom samlingene i prosjektet har deltakerne blitt utfordret på hvordan de kan løse ulike utfordringer. Det har også blitt snakket mye om samarbeid på grunn av at frivilligsentralen er avhengig av dette for å kunne fungere.

Erika gjør en god jobb
Prosjektkoordinator Camille Charles forteller at hun valgte å besøke Herøy Frivilligsentral fordi Erika gjør en fantastisk jobb som daglig leder og har bidratt mye til erfaringsnettverket.

- Hun har gode idéer og er veldig ambisiøs, noe som vises i det frivilligsentralen får til. Det har vært veldig spennende å høre og se hvor mye som skjer på et så lite sted som Herøy. Hun har en evne til å mobilisere og få ting til å skje. I tillegg var det viktig å besøke sentraler forskjellige steder i landet, fra nord til sør. Herøy ligger også spennende til geografisk, og det har vært fantastisk å se naturen, fjellene og brygga, blant annet, sier Camille Charles.

Trykk her for å lese mer om prosjektet.