Herøy får sin første kulturmønstring

anne_kari_lia
23. februar skal Ungdommens Kulturmønstring (UKM) for første gang arrangeres i Herøy. Kulturskolerektor i Herøy Anne Kari Lia mener at nå må herøyungdommen benytte sjansen.
Ungdommens Kulturmønstring, som skal samle ungdom fra hele ytre Helgeland, ble i fjor avviklet i Sandnessjøen.

23. februar går arrangementet i Herøyhallen, for første gang i Herøy. Og det er Herøy Ungdomsklubb med Kristine Kleven i spissen som skal ha ansvaret for arrangementet.


Når unge kulturtalenter fra Leirfjord, Dønna, Herøy og Alstahaug skal samles her er det ingen grunn for at herøyungdommen skal sitte hjemme, mener kulturskolerektor Anne Kari Lia.

Utfordrer herøyungdommene - Jeg tror det aldri har vært noen fra Herøy på scenen i UKM før. Det er i hvert fall ingen som har gått til fylkesfinale, sier Lia til Helgeland Arbeiderblad.

- Men, legger hun til, herøyungdommen har vært med på kurs og som publikum når UKM har gått i Sandnessjøen, skriver HA videre.

- Kanskje har man et lite øykompleks, men det er bare reinspikka tøv å tro at alle andre er så mye flinkere, sier til Lia til HA.

Hun ønsker seg en skikkelig mønstring med mangfold i Herøyhallen 23. februar.

Leder UKM på ytre Helgeland Brith-Tone Thrana er glad for at arrangementet i år er lagt til Herøy.

Hun regner med like mye publikum i år som i fjor.

BAKGRUNN: Ungdommens kulturmønstring (UKM) er et kulturtiltak for barn og unge i hele Norge. Gjennom små og store festivaler, (kulturmønstringer) har du en enestående mulighet til å vise frem det du driver med og til å treffe likesinnede.

Alle er velkommen, enten de sampler på beats &loops, danser halling, skjærer store treskulpturer med motorsag, spiller klassisk piano eller lager 3-D animasjoner på PC.

I de fleste kommuner kan du delta fra du er 10 år, men på landsmønstringen og på mange fylkesmønstringer er aldersgrensen 13 år.

UKM er delt inn i tre nivåer; kommunemønstring, fylkesmønstring og landsmønstring. Alle som melder seg på til kommunemønstringen får være med. Herfra blir det plukket ut noen deltagere som representere kommunen i fylkesmønstringen.

Herfra blir det fra hvert fylke sendt ca. 25 deltagere til landsmønstringen, som vanligvis arrangeres i Trondheim.


UKM er ingen konkurranse. Juryenes utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltagerne skal speile bredden i den lokale mønstringen.

Premien for de som går videre er å få stå på en enda større scene, og treffe andre ungdommer fra andre steder .
anne_kari_lia
- Nå må herøyungdommen virkelig benytte sjansen, mener kulturskolerektor Anne Kari Lia.

Annonser