Herøy får besøk av det kinesiske rekruttlandslaget i langrenn

Kinesiske utøvere

Herøy kommune får i slutten av april besøk av 40 ungdommer fra det kinesiske rekruttlandslaget i langrenn. Befolkningen i Herøy oppfordres nå til å møte opp på fellesarrangementene.

Ungdommene er for tiden ved Meråker skigymnas for å trene langrenn fram mot OL i Beijing i 2022 på hjemmebane. Utøverne har i svært liten grad stått på ski før de kom til Norge, men har allikevel som målsetting å trene seg opp til å ta medaljer under OL. De er i alderen 17 til 24 år, og har fire år med trening på seg.

Sportslig ansvarlig for gruppen er Tor Arne Hetland og med seg på laget på Helgelandsturen har han Espen Løkholm og Arild Askestad (dobbelt verdensmester for junior)

Ungdommene har aldri sett havet og Herøysamfunnet ønsker nå å gi dem gode opplevelser og vise dem kysten og havet.

Aktiviteter og foredrag
Gruppen skal mellom annet besøke oppdrettsanlegg ved Seløy Sjøfarm, få prøve å ro i småbåt, gå turmarsj med «bålkaffe» og gjøre diverse idrettsaktiviteter sammen med lokale ungdommer i regi av Herøy IL.

Fra klokken 18.00 mandag 29. april skal det arrangeres tre parallelle aktiviteter. På kunstgressbanen utenfor Herøyhallen blir det fotballkamper og inne i hallen skal det arrangeres badmintonkamper og muligens spilles bordtennis. Siste aktivitet blir motbakkeløp på Langåsen. Arrangørene håper nå at befolkningen i Herøy kommer og ser på de ulike aktivitetene.

Tor Arne Hetland (burde være kjent) og Espen Løkholm skal mandag kl. 20.00 holde et foredrag i Herøy skoles aula om det å skape prestasjoner i idrett og team. Til foredraget er trenere og styremedlemmer i Herøy idrettslag invitert, og foredraget er også åpent for andre interesserte.

Trykk her for mer informasjon og påmelding.

Tirsdag 30. april skal ungdommene på omvisning på anlegg hos Seløy Sjøfarm. De skal også få prøve å ro i småbåt ved Prestegårdskaia.

Turmarsj
Fra kl. 18.00 tirsdag inviteres det til turmarsj fra Drømmeplassen i Øksningan. Da vil de kinesiske ungdommene sammen med andre turgåere bevege seg opp Innerøyfjellet med påfølgende bålkaffe og forfriskningen ved grillhytta på Drømmeplassen.

Kinesiske utøvere
Kinesiske utøvere på rulleski i rulleskiløypa i Meråker.

Annonser