Det har etter hvert blitt en tradisjon at barnehagen har fått nyss om at nissen i fjøset på bygdesamlinga er blitt observert. Spente og nysgjerrige som vi er, benytter vi sjansen til å få et lite glimt av den populære karen før jul!

I dag trosset vi uvær og glatt føre, og dro spente og forventningsfulle til fjøset.

Da vi kom dit møtte museumsbestyrer Raiko oss i den delen av fjøset som er innredet som butikk, og der fortalte han at nissen hadde kommet fra Nordpolen i går kveld. Så han var naturlig nok ganske trøtt, så han satt inne i fjøset og tok et liten dupp.

Etter hvert beveget alle seg inn til fjøset og var spente på om Raiko virkelig hadde fortalt oss sannheten. Var nissen virkelig kommet?

I et hjørne av fjøset så vi noe rødt, og noen syntes de hørte snorkelyder. Og sannelig, der satt virkelig nissefar og sov i gyngestolen sin.

Vi listet oss nærmere for å få se bedre, og plutselig slo han opp øynene og kikket forundret på oss.

Raiko lurte på om nissen hadde lyst på litt grøt, og det hadde han selvfølgelig. Mens nissen koste seg med grøten sin, sto alle ungene rundt ham og sang «på låven sitter nissen».

Etterpå fikk alle servert boller og kakao, og det ble ei riktig så koselig stund. Noen våget seg til og med til å sitte på fanget til nissefar og fortelle han hva de ønsket seg til jul.

Vi i Herøy barnehage ønsker å takke Raiko på museumet som steller i stand til dette førjulsbesøket i hvert år. Det setter vi umåtelig stor pris på!

 

Bodil Blix
pedagogisk leder