Her er beviset

meloeykampen_bevis
Her sender Håvard Pettersen ballen til Jonas Knutsen som igjen sender FK Herøy/Dønna i ledelsen - før dommeren annulllerer. Men, som bildet viser, er Jonas bak Håvard i det pasningen blir slått. Like etter laget Meløy seiersmålet.
Det ble en kamp hvor rettferdighet ikke seieret. FK Herøy/Dønna var best gjennom hele kampen, men tapte 0 - 1 etter scoring to minutter før full tid.

Men i fotball handler det ikke alltid om rettferdighet.

Dommer Tor Anders Johansen og hans to unge assistentdommere spilte hovedrollen da FK Herøy/Dønna lørdag tok imot Meløy Fotballklubb på Dønna kunstgress.

To ganger laget heimelaget mål. Begge ganger annullerte dommeren scoringene for off-side, noe som i beste fall kan sies å være høyst diskuterbare avgjørelser.

I tillegg unnlot han å blåse for straffespark da Håvard Pettersen ble sparket ned innenfor Meløys 16-meter midtveis i andre omgang.

- (Se dommerens kommentar lenger ned)
Amper avslutning Heimelaget presset voldsomt på for å få den avgjørende scoringen gjennom hele andre omgang. I løpet av de siste 15 minuttene av kampen skjedde det utrolig mye som fikk sinnene i kok hos både spillere og tilskuere.

Da den siste scoringen ble annullert reagerte Håvard Pettersen med frustrasjon, noe som dommer Tor Anders Johansen straffet med gult kort.

Det førte til at det også kom reaksjoner fra noen på FK Herøy/Dønna-benken. Det ble trener Kenneth Karlsen straffet for med rødt kort for og bortvisning fra banen.

Og som ikke det var nok: To minutter før full tid kom Meløy på en av sine sjeldne visitter hos heimelagets gode keeper Frank Karlsen. Tor Delp, som fram til da hadde vært helt usynlig, dukket opp som troll av eske og headet inn vinnermålet for gjestene.

De siste minuttene var også heimelagets keeper Frank Karlsen med på stormløpet mot Meløys bur, uten at det ga tellende resultater.

De annullerte målene Frustrasjonen lå tykk utenpå heimelagets spillere etter kampen. Gjennom hele første omgang kom spillerne til mange muligheter. Spesielt på frispark like utenfor gjestenes 16-meter.

I det 21. minuttet trodde alle at Ronny Jensen hadde gitt heimelaget ledelsen da han headet et innlegg i nettet.

Men etter konferanse med assistentdommeren annullerte dommeren scoringen fordi Ørjan Paulsen var i offside-posisjon da han forsøkte å gå etter ballen, uten å nå fram.

Etter en noenlunde jevnspilt og morsom førsteomgang med flust av sjanser, spesielt til heimelaget, ble det nærmest bare spill mot Meløys mål etter pause.

I det 63. minutt ble Håvard Pettersen sparket ned innenfor gjestenes 16-meter. Dommeren viftet spillet videre.

Om lag 10 minutter senere tok samme Pettersen saken i egne hender, forserte fra egen banehalvdel og la ballen til side til Jonas Knutsen som enkelt puttet ballen i mål. Og en ny omdiskuterte annullering av dommer Johansen.

- Burde dømt straffe! Dommer Tor Anders Johansen innrømmer at han gjorde feil da han unnlot å dømme straffespark for FK Herøy/Dønna da Håvard Pettersen ble felt.

- I etterkant har jeg ingen problemer med å erkjenne at jeg gjorde feil der. Jeg beklager dette, men får dessverre ikke gjort om den avgjørelsen.

Jeg erkjenner feilen og må stå for den, sier Tor Anders Johansen.

Han legger til at det nok var to-tre situasjoner som førte til at heimelaget reagerte.

Er utvisningen av trener Kenneth Karlsen en av disse? - Det vil jeg ikke kommentere i avisen nå. Først vil jeg redegjøre for mitt ståsted overfor fotballkretsen, så får det bli opp til kretsen om de vil ta utvisningen tilbake, sier Johansen.

Vi har et foto som viser at Jonas Knutsen ikke er offside sekundet før han lager mål og blir avblåst. Hva sier du til det? - I så fall er det jo fint at vi kan ta lærdom av det vi gjør. På det nivået vi opererer har vi ikke muligheten til å se situasjonene om igjen, sier dommer Tor Anders Johansen.
meloeykampen_bevis
Her er beviset på at Jonas Knutsen (t.h.) ikke er off-side idet Håvard Pettersen (med ball) sender ballen til ham og Jonas lager mål.
meloeykampen_kort_til_haavard
Den feilaktige annulleringen fører til en reaksjon fra Håvard Pettersen, og dommeren Tor Anders Johansen deler ut gult kort.
meloeykampen_dommer_og_kenneth
Det resulterer igjen i en kommentar fra FK Herøy/Dønna-benken og trener Kenneth Karlsen får rødt kort. (Her noe tidligere hvor han får tilsnakk)
meloeykampen_stig_foelger_paa
FK Herøy/Dønna presset voldsomt på mot slutten av kampen. Her er midtstopper Stig Edvardsen frampå...
meloeykampen_to_keepere
...og her er også keeper Frank Karlsen med på et angrep, uten å lykkes.
meloeykampen_situasjon1
Ørjan Paulsen (t,h,) var flyttet opp på midtbanen og sammen med resten av laget demmet han godt opp for målfarlige Bjørn Tore Solvoll (bildet) og Tor Delp.
meloeykampen_tor_anders
Dommer Tor Anders Johansen innrømmer at han burde dømte straffespark da Håvard Pettersen ble felt.

Annonser