UBM regnes som NM for badmintonspillere i klassene U 15 og U17. Her møtes derfor Norges beste spillere til dyst og Herøy stilte med spillerne Børge Håland og Elias Lenning i U 15, og Live Hov Grønbech og Frida Prestø i U 17.

Mange gode kamper og to sølv til Elias
Live og Frida fikk 5. plass i double og Live fikk også 5. plass i single. Begge er første års spillere i U 17 så dette er gode prestasjoner.

– Børge spilte også mange gode kamper og fikk 10. plass både i mix og double. Han er også første års spiller i denne klassen så dette er bra, opplyser Ann-Kristin Lenning som er leder i badmintongruppa og en av de voksne som var med på turen.

– Elias spilte mange gode og tette kamper og klarte å ta seg helt til finalen i både single og double. I single møtte han sin argeste konkurrent Kevin Elson fra Kristiansand, som han for første gang slo på hjemmebane under rankingstevnet som ble arrangert i Herøy 10. og 11. mars. Denne gangen tapte han imidlertid finalen og måtte ta til takke med sølv, som selvsagt også er en sterk prestasjon.

- Sammen med partner Sverre Bergland spilte Elias seg også til finale i double, men her ble det også sølv etter at de tapte finalen mot et par fra Haugerud, sier Lenning.

Vant Fair Play-pris
Herøy fikk også med seg en pris for Fair Play hjem til Herøy. Prisen som har fått navnet Johannes-prisen ble delt ut for første gang og er en utmerkelse som deles ut til den klubben som viser best lagånd, er hyggelige og hjelpsomme, samtidig som man har det mest ryddig både på og utenfor banen.

- Vi er veldig opptatt at vi skal ha en god opplevelse på tur, uansett hvordan det går med resultatene. God lagånd er meget viktig og vi er veldig stolte over at vi fikk denne prisen og skal nok finne plass til denne i premieskapet i Herøyhallen, sier Ann-Kristin Lenning.

Elias ble også under en uhøytidelig kåring på banketten kåret til beste gentleman i mix for måten han behandlet sin makker Live på.

Neste store happening for den meget aktive badmintongruppa i Herøy blir avviklingen av Marine Harvest Cup som arrangeres hjemme i Herøyhallen siste helga i april.

Foto: Privat