Henrydukken skal lære barnehagebarn førstehjelp

Henry

Fredag 21. april hadde Herøy barnehage besøk av Ellinor Olsen og Marie Nilsen fra Røde Kors Herøy for å overrekke to Henrydukker.

Ellinor og Marie hadde på årsmøte i Nordland Røde Kors fått utlevert 2 sett med Henry dukker som de ville barnehagen skulle få.

Henry inngår i et pedagogisk førstehjelpsopplegg for barnehagebarn som er utviklet spesielt for barn mellom 3 og 6 år.

Målet med opplegget er å lære de eldste barna i barnehagen om førstehjelp.

Henry-settet inneholder en Henry-dukke, en liten førstehjelpssekk, et pedagogisk veiledningshefte, en minnepinne med musikk og en flipover med illustrasjoner av Henrys uhell. Disse kan brukes når voksne og barn drøfter hva som har skjedd med Henry. På denne måten kan personalet i barnehagen legge inn førstehjelp som en del av det pedagogiske opplegget i barnehagen. I tillegg er det lagt ved en pakke Henry-plaster produsert av Norgesplaster. Disse kan også kjøpes på apoteket. 

Målet med Henry-prosjektet er å øke barns bevissthet om, kjennskap til og interesse for førstehjelp. Samtidig handler det om å utvikle omsorgsevne, ansvar og hjelpevilje hos barna og å spre kunnskap om Røde Kors' kjerneverdier som humanitet og nøytralitet. Ideen om at selv små barn kan ta ansvar, vise omsorg og hente hjelp er en viktig del av Henry-opplegget.

I Herøy barnehage er vi svært glade for denne gaven, og vi ser frem til å ta i bruk opplegget om Henry dukken. Tusen takk!

Her kan du lese mer om Henry.

Tekst og foto: Bodil Blix

Røde kors i Herøy barnehage
Ellinor Olsen og Marie Nilsen fra Røde Kors på besøk i Herøy barnehage

Annonser