Elias hevder seg helt i toppen i sin klasse og lå før helgas stevne på en 3. plass på rankinglista i klasse U15 (under 15 år). Under helgas stevne møtte Elias Kevin Elson fra Kristiansand i finalen. Kevin er den spilleren som troner desidert øverst på lista og alltid tidligere har klart å slå Elias i alle kamper de har spilt mot hverandre. Spenningen var derfor stor i Herøyhallen under finalen søndag formiddag. Elias fikk en meget god start på kampen og vant første sett 21-14, men Kevin kom sterkt tilbake i andre sett og Elias tapte da klart 11-21. I tredje og avgjørende sett var det lenge jevnt, men Elias klarte etter hvert å opparbeide seg en ledelse og gleden var enorm da han for første gang klarte å slå sin argeste konkurrent med å vinne siste sett 21-18 og dermed 2-1 i sett.

Flere finaler
I tillegg til at Elias gikk helt til topps i U15X spilte han seg også til finale i U15 mixeddouble sammen med Ingrid Gåsbakk fra Grong. Her fikk imidlertid Kevin Elson revansje da han sammen med Julie Marie Abusdal fra Kristiansand gikk av med seieren 2-0 i sett. Elias spilte seg også til semifinale i double sammen med Kevin Elson, men i denne kampen satt ikke spillet og samspillet helt og de tapte kampen nokså klart mot Mathias Ji Hong og Thomas Grüner Fjeldheim fra Haugerud. Elias og Kevin fikk i denne klassen en 3. plass.

Bare skryt og unikt opplegg
Trond Holmedal fra Askøy utenfor Bergen var en av dem som hadde tatt turen til Herøy sammen med sin sønn Andreas. Han forteller til Herøyfjerdingen at han aldri har vært med på et slikt opplegg tidligere.

- Vi har blitt utrolig godt tatt i mot og fått en slik service som jeg aldri tidligere har vært med på. Vi har fått bo privat og alle var enige om at dette er mye bedre enn å bo på skole. Vi har også blitt kjørt og hentet dit vi skal og det har jeg aldri vært med på tidligere. All honnør til arrangørene og vi kommer tilbake neste år. Jeg må også benytte anledningen å takke vårt vertskap Lise og Jan Tore Theimann for utmerket service, sier Trond Holmedal.

Utviklingskonsulent Andre Høidebraaten fra Norges Badminton Forbund var også full av lovord om arrangørene. Han hadde torsdag 8. mars et klubbutviklingsmøte med noen av klubbens trenere, foreldre og spillere. Høidebraaten var også imponert over at klubben nylig har utdannet seks kvinnelige kretsdommere. Disse var forøvrig i full sving med dømming under turneringa sammen med to forbundsdommere.

Arrangørene med familien Lenning i spissen forteller til Herøyfjerdingen at de har hatt ei flott helg med bare positive tilbakemeldinger. De skryter av alle som har hjulpet til og takker spesielt alle sponsorene som har vært med å støttet arrangementet.

Første rankingstevne i Nord-Norge på 40 år
I helga ble det arrangert noe så sjeldent som et rankingstevne for badminton i Nord-Norge. Etter det vi kjenner til har dette kun blitt gjort en gang tidligere og det var i Harstad på 70-tallet. Torgeir Lenning har over flere år sammen med badmintongruppa i Herøy arbeidet for å få et slikt stevne lagt til Herøy og nå har de endelig lyktes for klasse U15 og U15X. U15X er en egen klasse der landets åtte best rankede U15-spillere møter hverandre i ei egen toppturnering i single. Det er dermed rundt 40 år siden sist dette skjedde i Nord-Norge. I Herøy har man et stort badmintonmiljø som over flere år har klart å få fram spillere som hevder seg helt i toppen i Norge. Etter manges mening var det derfor på tide at forbundet fikk dette med i sine planer. Av terminlista til Norges Badmintonforbund kan vi se at det er planlagt et lignende rankingstevne i Herøy til samme tid neste år.

Ligger ikke på latsida
Badminitonspillerne fra Herøy ligger ikke på latsida og allerede kommende helg, 16. – 18. mars skal flere av dem i sving under Barents Winter Games i Luleå og rankingstevne i Asker for U13.

På filmsnutten nedenfor kan dere se en ballveksling og avslutningen fra finalen mellom Elias Lenning og Kevin Elson.