Scene Helgeland, som består av profesjonelle scenekunstnere på Helgeland, viser en teaterforestilling basert på dagbøkene til Torgeir Møkleby fra Sandnessjøen og Harald Simonsen fra Tromsø.

Dramtiske omstendigheter Begge omkom på Svalbard i 1922 under dramatiske omstendigheter, i forsøket på å redde en savnet fangstmann.

Det er en sterk fortelling om to menn som dro ut for å hjelpe, og som etter hvert oppdaget at de selv måtte ha hjelp.

To parallelle historier Forestillingen har fått tittelen «Helt bort fra tiden», og består av to, nærmest parallelle historier.

Den ene er tragedien om de to mennene som omkom på Svalbard i 1922, den andre om to unge mennesker fra vår egen tid, som oppdager dagbøkene.

De suges inn i polarhistorien, og konfronteres med spørsmål som får betydning for deres egne liv.

Manus og regi er ved Tina Hartvig, skuespillere er Ida Elisabeth Løken og Richard Olsen, kostymer og scenografi er ved Kari Elfstedt, dramaturg er Terje Lindberg, produsenter er Anne Meek og Kari R Nilsen.

Helgeland Arbeiderblad var til stede på deres forestilling i Sandnessjøen sist mandag og skriver blant annet:

Minimalistisk "Skuespillerparet gjør en iherdig innsats og fyller scenen godt med tydelig mimikk og ansiktet vendt mot publikum.

Lyssettingen er minimalistisk, hvor stue- og sengelamper er en viktig faktor.

Musikken kommer fra en liten tadio med popsanger og radioquiz. Dette gjør gjenkjennelsesfaktoren fra egen hverdag stor, noe man kan småhumre over".

I Brasøy blir det to forestillinger, nemlig klokken 16.00 og 18.00.