Helst ny svømmehall

foreldremoete_gruppe_med_rektor
Torsdagens foreldremøte ved Herøy sentralskole var klare i sin mening om renovering av svømmebassenget: Dersom prisen blir den samme, vil alle foreldrene helst ha en ny og lys svømmehall i le-skuret.
Det er rektor ved skolen, Lars Olav Mogård Larsen, som har kommet opp med idéen.

Han viste til at forslaget var drøftet med rådmann Roy Skogsholm som syntes forslaget var interessant.

Herøy kommune har gjennom regjeringens krisepakke nylig fått penger til å renovere det gamle svømmebassenget ved Herøy sentralskole.

I fjor var prislappen for arbeidet satt til rundt 13 millioner kroner med renovering av garderobene inkludert, kunne rektoren fortelle.

Hva skjuler seg bak fasaden? - Men - vi vet ikke hva som skjuler seg bak fasaden, sa rektor Mogård Larsen og viste til renoveringen ved Herøy omsorgssenter.

Her dukket det mange overraskelser opp bak den ene veggen etter den andre i form av tidligere dårlig håndverk. Noe som førte til stadige budsjett-overskridelser.

- En samtale med byggefirma Brattli AS forteller fort at det vil bli svært vanskelig å få noen til å angi en fast pris for en slik renoverings-jobb.

Stort vindu mot Herøysundet Vi bør derfor vurdere å bruke dagens garderobeanlegg og bygge ny svømmehall i le-skuret. Det blir en svømmehall med vindu ut mot Herøysundet, sa Mogård Larsen.

Han viste til at dagens gamle basseng ligger i skolens kjeller-etasje og at enkelte elever kvier seg for å gå ned.

- Arkitektfirmaet Toft mener at en ny svømmehall kan bli like rimelig som å renovere det gamle, sa Mogård Larsen.

De vel 40 foreldrene som deltok på møtet i dag ble delt opp i åtte grupper som igjen skulle gi en uttalelse om forslaget.

Og ved oppsummeringen var det ingen tvil om hva foreldrene ønsker:

Alle gruppene vil heller ha en ny og lys svømmehall i stedet for en gammel renovert, dersom prisen er den samme. Og dersom det lar seg gjøre å realisere en ny svømmehall innen rimelig tid.
foreldremoete_gruppe_med_rektor
Det er rektor Las Olav Mogård Larsen (stående til venstre) som har kommet opp med idéen om ny svømmehall. Her er han i samtale med en av gruppene på dagens møte.

Annonser