Fra storhavet i vest til fjellbygder i øst, med krigsfort og krambod, industri og fiskebønder, fornminner, dunvær og byhistorie. Alt dette og mer til finner du i Helgeland Museums avdelinger som hver har sin egenart og hvert sitt unike innhold. Til sammen utgjør museene et kulturelt og faglig mangfold som vi er sikker på at publikum vil ha stor glede av! Gjennom hele den første uken i juni feirer museet seg selv, og det er en stor glede for oss å invitere hele Helgelands befolkning med på festivitasen, skriver Helgeland Museum på sin pressemelding.

Slagordet ”Opplev vår mangfoldige fortid og nåtid” henspiller på vårt ønske om å være en samtidsaktuell historieformidler hvor kvalitet for alle våre besøkende er overordnet. I festivaluken inviterer vi dere for å vise hvordan vi gir museumsbesøkende det beste – opplevelse og kunnskap. Vi byr på aktiviteter for alle aldersgrupper, interessante foredrag og demonstrasjon av håndverksteknikker – for å nevne noe. En uforglemmelig opplevelse er nærmere enn du tror, skriver Helgeland Museum på sin pressemelding.

 

Førskolebarna på museums forestilling
Torsdag  6. juni var Herøy og Solli barnehage på forestillingen «Kiste, liste, snurrepippe – museumskista med det rare i» på Herøy Bygdesamling. Forestillingen ble fremført av Ann Kristin Eidissen fra Helgeland Museum.

- Det var kjempe artig med førskolebarna, de var veldig aktive, nysgjerrige og lurte veldig på hva som var oppi kista, sier en sprudlende Ann Kristin til Herøyfjerdingen.

- Det var flere av barna som hadde sett bjørn på Herøy, så det er bare å passe seg, ler Ann Kristin til Herøyfjerdingen.   

- Det var stor begeistring fra førskolebarna, sier avdelingsleder ved Herøy Bygdesamling, Rajko Savic til Herøyfjerdingen. 

 

Sommersesongen på Herøy Bygdesamling åpnes 
lørdag 8. juni kl. 13.00

  • Fotografiutstilling: Kvinner i hverdag og arbeid. 
  • Gamle tekstiler
  • Moderne håndarbeid fra Herøy husflidlag.
  • Kaffe- og vaffelsalg.
  • Fri inngang

For å se hele programmet for Helgeland Museumsfestival trykk HER.