Etter at Helgeland kammerkor flyttet øvingshelgene sine til Mosjøen for snart 2 år siden har koret ikke hatt noen konserter i Sandnessjøområdet, men lørdag 1.april er det duket for et gjenhør. Da vil koret arrangere konsert i Alstahaug kirke kl 15, med musikk for fastetiden og påske. Repertoaret er hovedsakelig klassisk, med musikk av bl.a. Rakhmaninov, Mozart og Buxtehude – men programmet inneholder også stoff av norske tekstforfattere som Petter Dass og Svein Ellingsen. Organist Irina Mitrovic vil akkompagnere til noen av innslagene.

Helgeland kammerkor består av sangere fra hele 11 forskjellige kommuner på Helgeland, og dirigent er Chris Eva – kantor i Mo kirke, og bosatt på Onøy. Kammerkoret er et aktivt kor som holder konserter over hele Helgeland. De siste årene har koret også deltatt på korstevne på Oppdal og på utenlandsturer til London og Island med konserter i kirker og andre arenaer.

Det er to år siden koret sist besøkte Herøy kirke, da med storoppsetningen Carmina Burana. Forhåpentligvis blir det ikke så lenge til et gjensyn med denne kirken som er så god å synge i. Koret har for tiden tre sangere fra Herøy. Men på lørdag er det altså mulighet til å høre Helgeland kammerkor i Alstahaug kirke. 

Helgeland kammerkor_plakat.jpg