Friluftsskoler arrangeres de to første ukene i skoleferien.

Friluftsskolene arrangeres i uke 26 i Vefsn og og Alstahaug for Leirfjord og Alstahaug. I uke 27 gjennomføres det friluftsskole i Grane og i Dønna for Herøy og Dønna.

Aktivitetene på friluftsskolene handler om grunnleggende friluftslivferdigheter som bruk av kart og kompass, bruk av kniv og øks, bålfyring og mat på bål, pakking av sekk, ferdsel ved vann og elver, og det å trives ute i skog og mark.

I år blir det overnattingstur på alle våre friluftsskoler. Påmeldte deltakerne vil få tilsendt egen pakkeliste til overnattingsturen før friluftsskolen starter.

Påmelding skjer digitalt på www.deltager.no fra 4. mai kl 12.00. Søk opp «Friluftsskolen Helgeland» og velg friluftsskolen dere ønsker å delta på.

Det koster kr. 1000,- å delta, men for barn fra familier med vedvarende lavinntekt er det tilbud om gratisplasser. Påmelding på gratisplasser skjer ved å ta kontakt på mail: helgeland@friluftsrad.no

Det er kun 15 plasser på hver friluftsskole, og det er «første mann til mølla»-prinsippet som gjelder, så her er det lurt å være rask med påmeldingen hvis man vil sikre seg plass på et av sommerens fineste arrangement. Selv om påmeldingen nå har vært åpen siden 4. mai opplyser daglig leder Hogne Hjerpås at det fremdeles er flere ledige plasser på friluftsskolen.