Heim te jul?

Hem te jul

I forbindelse med julen forventer Herøy kommune at mange studenter og andre tilreisende kommer hjem i løpet av de neste ukene. I den forbindelse kommer kommunen med noen anbefalinger.

Kommunen oppfordrer derfor alle, og særlig studenter, som kommer hjem til jul om å ta en frivillig koronatest raskt etter hjemkomst. I tillegg oppfordres alle til å begrense sosial kontakt så mye som mulig de første ti dagene etter hjemkomst. Man sitter da ikke i «karantene» i ordinær forstand, men kommunen setter stor pris på at alle utviser forsiktighet slik at vi ikke får en smitteoppblomstring i kommunen i forbindelse med juletiden.

De som kommer fra områder med høyt smittetrykk i Norge, vil være i risikosonen for å ta med smitte hjem. Mange har lite eller ingen symptomer, og det vil være en reell fare for at noen kan ha med seg asymptomatisk smitte, og kan dermed smitte videre, uten selv å ane at de er smittet.

Ved å ta en test kan denne risikoen reduseres betydelig. Testen er gratis og tar bare få minutter å gjennomføre.

Kommunen opplyser også at alle studenter som skal jobbe i de kommunale tjenestene etter hjemkomst, må ha et negativt testsvar før de kan starte i arbeidet.

Test kan bestilles på legekontoret tlf. 750 68 050. Testsvaret blir fortløpende lagt ut på Helsenorge.no når det er ferdig analysert.

Smittevernenheten

Annonser