– Dette skulle vært gjort for lenge siden, sa driftsleder Torsten Larsen lørdag da han innledet sin lille takke tale til de fire som skulle hedres.

33 år i bransjen De fire var Helge Vold (34 år ved anlegget), Geir Hågensen (28 år på Brattholmen), Ronny Hågensen og Gjermund Olsen – de to siste henholdsvis 27 og 25 år ved anlegget.

Torsten Larsen hadde samlet de fire med ektefeller på Seløy Kystferie og Marine Harvest spanderte både gaver og et måltid som var de trofaste arbeidstakerne verdig.

Helge Vold er en av de virkelige pionerene i oppdrettsnæringa i Herøy. Allerede i 1973 var han i gang med oppdrett, med Vold Fiskeoppdrett som han drev sammen med broren Gunnar Vold.

Første konsesjoner 20 år senere (!) var Herøyfjerdingens journalist på besøk ved anlegget sammen med nåværende VG-fotograf Jan Johannesen (se bildet til høyre).

Dette var bare noen år etter at den fryktede laksesykdommen ILA herjet oppdrettsmiljøet i Herøy.

Vold Fiskeoppdrett var for øvrig konsesjon nummer 4 i Herøy. Oppdrettskonsesjon nummer 1, 2 og 3 var det for øvrig Olav Olsen, Kåre Karlsen og Ragnar Sjåvik som hadde.

Givende år Etter 34 år på anlegget – som i dag eies av Marine Harvest – er Helge Vold et oppkomme av historier og utviklingen innen hovednæringa i Herøy.

- Det har vært givende år, selv om det også har vært både opp- og nedturer. Jeg var lenge eier av bedriften og fikk føle på kroppen hva det vil si av slit, spesielt i begynnelsen.

Da ble det meste drevet med ”kjøttkraft og brøddamp”, forteller Vold på sin spesielle måte.

Han kan fortelle om at bedre utstyr har forandret hverdagen på oppdrettsanlegget voldsomt, spesielt de siste 15 - 20 årene.

Har trivdes godt - Jeg har trivdes veldig godt og liker å jobbe ute. Jeg har hatt gode kollegaer i alle år, sier Helge Vold som lørdag kunne motta en fin klokke og blomster for lang og tro tjeneste på anlegget.

Geir Hågensen begynte egentlig på rørlegger-studiet, men da han fikk jobb på Brattholmen-anlegget avsluttet han studiet. Og siden har han ikke angret.

Herøy Lakseoppdrett - Du startet da anlegget var eid av Herøy Lakseoppdrett. Siden jobbet du for Gjermund og Olav Olsen, til anlegget ble kjøpt av Marine Harvest, sa Torsten Larsen blant annet.

Ronny Hågensen har 27 år ved anlegget og gikk rett fra ungdomsskolen til jobb som oppdretter.

Gjermund Olsen har 25 år i oppdrettsnæringa og på Brattholmen. Han er opprinnelig utdannet telegrafist og kan se tilbake på en periode ved Hammerfest Radio.