- Helgeland har over tid blitt eksponert i beste TV-tid. Det være seg "71 grader Nord", "Jenter på hjul", "Gøy på landet" og andre serier.

Løfter fram Helgelands-kysten Vi må se helheten i dette og at ulike programmer er med på å løfte fram Helgelands-kysten.

Men må derfor ikke se så snevert på dette med at man bruker en beskjeden sum penger.

Jeg ble derfor forundret over Helgelands Blad (HB) hvor de omtalte tullete politikere som gikk inn for at Herøy skulle delta i ”Gøy på landet”.

Bøyer oss for gründerne Det ene er at vi skal ha bøyd oss i støvet for John. Fredriksen. Det har jeg aldri gjort. Det vi i Herøy gjør er å bøye oss i støvet for gründerne som har bygd opp oppdrettsnæringa lokalt.

For det andre blir politikerne i Herøy satt i et dårlig lys og det blir påstått at dette ikke skulle være god reklame for Herøy og reiselivet.

Ikke fraråde å annonsere Jeg skal ikke fraråde folk å annonsere i HB, men regner med at avisa lever av å annonsere.

Når man samtidig sier at slik oppmerksomhet ikke er noe verd, så stiller det avisas omtale av saka i et merkelig lys, sa ordfører Arnt Frode Jensen fra talerstolen i dag.

Roste de som gjorde jobben Ordføreren trakk i stedet fram det gode arbeidet som er gjort av de som har trukket i trådene i forbindelse med ”Gøy på landets” tilstedeværelse i Herøy.

Det gjorde han blant annet med å overrekke blomster til styreleder i prosjekt "Økt Bosetting" Elbjørg Larsen og til prosjektleder Stig Neraas.

Må se framover - Vi får ikke noe til med å surmule, men vi må se opp og framover. Det er en kjempeflott innsats som er gjort.

Vi har en særdeles dyktig administrasjon, sa Jensen og ba også rådmannen som øverste administrative leder komme fram for å motta blomster.

Støtte fra opposisjonen Ordføreren fikk for øvrig støtte for sine uttalelser av opposisjonen ved Vegar Dalen (Frp) og Jim Dahl (Sp).

- Jeg syns ikke det var spesielt sakelig det som kom fram i HB. Var det noe som var klart for meg, så var det at vi burde si ja til deltakelse i ”Gøy på landet”. Så får lederne i avisene tenke sitt, sa Jim Dahl blant annet.

Vegar Dalen sa det kort og godt slik: - Jeg er vant til å bli framstilt på uheldige måter. Men jeg har vært med på å vedta "gøy på landet".

Rapport Stig Neraas har utarbeidet en rapport om prosjekt "Gøy på landet" som politikerne fikk delt ut i dag.

Her skriver han blant annet at dersom kommunen bruker tiden til å forberede seg godt, er det grunn til å anta at investeringen er økonomisk lønnsom.

Regnskapet viser en kostnad for Herøy kommune på 136.000 kroner dersom kommunen får innvilget støtte som det er søkt om fra Helgeland Regionråd for profilering av Helgeland.

Populært hos folk Han nevner også at befolkningen i Herøy har vært meget positive til deltakelsen.

På Herøyfjerdingens facebookside har man aldri tidligere hatt i nærheten av så mange positive tilbakemeldinger som nettopp i omtale av "Gøy på landet".

Rundt 280 personer trykket "liker" og over 80 kommenterte artikkelen 13. mai.