- Jeg har tenkt på dette i mange år og hatt lyst til å lage dette tilbudet.

Mange herøyfjerdinger har utstyret som skal til, med har til nå manglet sted til å drive med paintball, forteller Alexander Moe til Herøyfjerdingen.

Spennende bane Han har hatt god hjelp til å lage en spesielt spennende bane av Håkon Moe. Halve banen ligger i skogen, men den andre delen ligger i åpent terreng.

Her finner vi blant annet et tårn ved hvert startpunkt for de to lagene som skal kjempe og skyte små kuler med maling på hverandre.

Skape trivsel - Dette handler ikke om penger, men å gi et tilbud som skaper muligheter og trivsel i Herøy.

Før åpningen som forhåpentligvis kan skje til Herøydagan skal jeg incvestere 40.000 kroner i utstyr, sier Alexander videre der han tar oss med gjennom løypa.

Der hvor vi tidligere har sett slike baner på en bar slette, har Alexander og Håkon en bane med naturlige gjemmesteder i form av trær og hauger.

Til ulike anledninger For å gjøre det hele komplett har de også laget gjemmesteder av bildekk og paller.

Dette blir et tilbud ikke bare til unge herøyfjerdinger, men Alexander Moe satser også på blåturer, bursdagsfeiringer, turisme og til og med edruelige utdrikkingslag.

- Vi skal lage benker hvor folk kan sitte og se på utenfor nettingen. Tanken er blant annet å lage egne paintball-dager.

Familiedager Det vil ellers bli en fast dag i uka hvor banen er åpen, sier Alexander som også vil samarbeid med søsteren Elisa som driver Morskogen Gård.

- Vi kan tilby familiedager med hesteriding og paintball, sier Alexander Moe videre.

En egen paintball-klubb er under oppseiling i Herøy og klubben vil ha trening en gang i uka. Navnet blir naturlig nok Herøy Paintballklubb.

18års-grense Medlemmene har stort allerede ordnet seg eget utstyr, og må kun betale for leie av banen.

Det blir 18års-grense på leie av utstyr, men 16-åringer får lov å spille dersom de har med foreldrene.

- Jeg kommer til å kjøre spesielle dager hvor 14-åringer får prøve, sier Alexander.

Ubehagelig - ikke farlig Og legger til at det ligger i leken at det er ubehagelig å bli truffet av de små kulene med miljøvennlig maling.

- Det er ubehagelig, men ikke farlig når man er godt beskyttet, avslutter Alexander Moe.

Det vil koste 300 kroner å leie utstyr, bane og pistol med 200 kuler.

God hjelp Området ved Storvatnet eies av Arne Moe som var positiv til denne banen, mens dekkene har Moe fått av Herøy Bil og Maskin.

Vester til de to lagene som skal kjempe utpå banen er gitt av Herøy Sport og Fritid. 

Har du lyst til å se hvordan paintball kan utøves kan du klikke HER.

OM PAINTBALL: - Painball spilles av to lag som starter på hver sin side av området. - "Krigen" handler om å komme seg over til motstanderens område og hente et og et flagg. - Det gjelder å skyte for å hindre motstanderen, samtidig som en selv har en plan for å vinne flagg.