Har forsket på kunstig hand

4_lego_6
7. klasse ved Herøy sentralskole mener en såkalt ”erstatningshand” eller robothanske skal kunne festes til beinet og kunne vokse i takt med kroppen. Når mennesket kan bevege hansken ved hjelp av signaler som sendes fra en biosensor i hjernen til en mottaker i hansken kan mange få et bedre liv.
I dag hadde 7. klasse invitert 1. årstrinn inn på besøk som at de kunne få være tilskuere på generalprøven til lørdagens framlegging under First Lego League i Stamneshallen i Sandnessjøen.
 
Et bedre liv
Og det var en overbevisende gjeng elever som foredro om at en robothand kan hjelpe mange til et bedre liv.
 
- Den hjelper mange til et bedre liv, får flere til å utføre samfunnsnyttige oppgaver og medfører mindre slitasje på rygg og skuldre som igjen fører til lavere sykefravær, fortalte elevene fra sin plass ved tavla.
 
Robothansken skal kunne monteres som erstatning for en tapt hand.
 
Biosender
Tanken er at man kan bevege hansken via signaler som sendes fra hjernen via en biosender i hodet til en mottaker i hansken.
 
- Det skal ligge ledninger under huden som skal bringe signalene fram, fortalte elevene.
 
Elevene har også forsket på både implantat og ulike typer biosensorer.
 
Lært mye
Og 7. klassingene fikk vist at de har lært mye under arbeidet med dette.
 
- Når vi ser et ark som ligger på golvet er det elektriske impulser fra hjernecellene som ledes via nervebaner i handa som gjør at handa griper fatt i en gjenstand, løfter den opp og setter den ifra seg, fortalte elevene.
 
Titan
De har valgt å lage hansken i titan fordi dette er lett og har stor styrke i forhold til veksten. Dessuten korroderer ikke titan under påvirkning av vann.
 
Også 7. klasse har grupper i arbeid som forbereder seg på robotkjøring og presentasjon.
4_lego_6
Disse flinke elevene har forsket på hvordan en robothand kan gi mange et bedre liv. I dag hadde de generalprøve på foredraget.
4_lego_6
Fra starten på gruppas powerpoint-presentasjon som følger foredraget.

Annonser