Hans Inge fylte Herøy kirke

hans_inge_latter
En fullsatt Herøy kirke fikk i kveld oppleve Hans Inge Fagervik som på heimebane virkelig varmet sjelene i en kald desemberkveld. I to timer sang Fagervik, godt hjulpet av elever fra mellomtrinnet ved sentralskolen og Trude Opland.
Artisten Hans Inge Fagervik er det norske artisten med flest opptredener. Og det har gjort ham til den proffe entertaineren han er.

Torsdag ettermiddag var det en lett omtåket Fagervik (på sterkt smertestillende etter ribbensbrudd på glassholka nylig) som tråkket feil et par ganger i rekkefølgen av låter.

Proff Men der andre ville snublet og det ville blitt pinlig, der snur Hans Inge det til egen fordel ved hjelp av humor.

Som viktig støttespiller på konsertrekken har han med seg multimusiker Trygve Helljesen på fløyte, saksofon og bassgitar.

Og vi fikk også oppleve ordfører (og eks-dansebandmusiker) Arnt Frode Jensen på bassgitar i deler av konserten.

Hans Inge bruker mer enn gjerne egen oppvekst på Seløy i Herøy som bakteppe for låtvalgene. Det er historier folk kjenner seg igjen i og som blir fortalt med både varme og humor.

- Jeg vokste opp ved det runde Storvatnet på Seløy. Vi ble veldig flinke til å gå svinger på skøyter. Andre tok oss på langsidene, men vi vant det igjen i svingene, startet Hans Inge og kom inn på hvordan barndommens jul var.

Jul på Helgeland Dermed var tonen slått an for en av hans fine julesanger "Jul på Helgeland". Med innpå 60 elever fra Herøy sentralskoles mellomtrinn som kor ble dette en av de fineste opplevelsene denne kvelden.

Og nettopp ungene imponerte Hans Inge Fagervik. - Ikke alle steder er det så fin lyd i barna som her i Herøy, roste han ungene. Ungene var med på begynnelsen og slutten av konserten.

I tur og orden kom "Englenes budskap", "Det går et lys" og "Svolværgutt":

Jule-evangeliet på nord-norsk Før sistnevnte låt tok for øvrig Hans Inge oss med på en liten geografi-time for å forklare hvor handlingen for hans nord-norske versjon av jule-evangeliet utspiller seg.

 Den lokale sangeren Trude Opland var deretter solist på to fagervik-låter, nemlig "Marias siste jul" og "Fred på jord":

 Om det var impovisert eller ikke vites ikke, men for å sette fart i publikum dro Hans Inge fram gitaren og fikk tilhørerne med på den mexikanske julesangen Feliz Navidad.

Farvel Marita Deretter kom Hans Inges store engasjement mot rusproblemer for en dag, hvor artisten formante de unge til å ta avstand fra svineriet. Det førte oss igjen over til hans mest kjente låt  "Farvel Marita".

Og mens vi var inne på gode gamle slagere fra Hans Inge, fikk vi også "La mæ gi dæ ei hand" som i fjor ble kåret til norges beste "innsamlingsaksjonslåt."

Som en trøst etter marita-sangen.

Helt til slutt kom barnekoret fram igjen for å delta på "Deilige desember" og endelig allsangen "Deilig er jorden".

To fine timer som så absolutt bragte oss enda et godt steg nærmere jul.

Inni mange var det nok allerede blitt litt jul.
hans_inge_latter
Hans Inge Fagervik varmet de frammøtte med humør, flotte sanger og god stemning.
hans_inge_6
Innpå 60 elever fra mellomtrinnet ved Herøy sentralskole gjorde inntrykk med sin fine sang. Til venstre musiker Trygve Helljesen.
hans_inge_og_trude
Trude Opland sang på to av Fagerviks låter, nemlig "Marias siste jul" og "Fred på jord".
hans_inge_fullsatt_kirke
En fullsatt Herøy kirke koste seg i to timer.
hans_inge_7
Hans Inge Fagervik er sterkt engasjert i rusforebyggende arbeid og det kom også til uttrykk i Herøy kirke.
hans_inge_4
"La mæ gi dæ ei hand" er kåret til norges beste innsamlingsaksjons-låt.

Annonser