Det er som tidligere år friidrettsgruppa i Herøy IL som er arrangør, og de skal også arrangere Flostad Rundt for de yngste aktive. I år arrangeres løpet lørdag 30. juni under årets Herøydager.

- Starten for Solheim rundt og Flostad rundt er satt til klokka 10.30. Dette er gjort for at det ikke skal bli konflikt med de andre aktivitetene under Herøydagan. Tidligere år har det vært et problem at mange av ungene prioriterer hoppeslott framfor å løpe og det kan man jo skjønne. Uteaktivitetene under Herøydagan åpner derfor ikke før kl. 11 og dette betyr at de minste kan løpe Flostad Rundt før de begynner med de andre aktivitetene, sier leder i friidrettsgruppa, Frode Nilssen.

Utfordrer bedrifter til å stille
Marine Harvest stilte nylig med mange deltakere under årets Alstahaug maraton og man kan derfor anta at mange av dem er i god form til å løpe Solheim rundt i år. Nilssen håper derfor at riktig mange av disse også stiller i år og han oppfordrer også andre bedrifter til å oppfordre sine ansatte til å delta.

Alle får premie
Solheim rundt er et løp på ca 6,1 km mens Flostad rundt er på ca 1,6 km.

- Jeg oppfordrer også de som driver med andre idretter enn friidrett til å delta. Det hadde vært hyggelig om mange av de som driver med både badminton og fotball melder seg på, sier Nilssen, som selv har en personlig rekord imponerende 22 minutter og 10 sekunder på løpet.

Påmelding til Solheim rundt starter kl. 09.30 i målområdet en time før selve løpet. Siv Hestmark stiller også i år med oppvarming til heftige Zumba-rytmer ca kl. 10.15.

Påmeldingsavgift er kr. 100,- for Solheim Rundt og 50 kr. for Flostad Rundt. Alle som deltar får premie.