Håper på stor deltakelse på Solheim rundt

Solheim rundt_Odd Rikard og Frode

Det tradisjonsrike landeveisløpet Solheim rundt skal også i år arrangeres under Herøydagan. Fabrikksjef Odd Rikard Wik-Iversen på Marine Harvest utfordrer nå ansatte i bedrifter til å være med på løpet.

Det er friidrettsgruppa i Herøy IL som er arrangør, og de skal også arrangere Flostad Rundt for de yngste aktive. I år arrangeres løpet 24. juni under årets Herøydager.

- Starten for Solheim rundt og Flostad rundt er til klokka 10.30. Dette er gjort for at det ikke skal bli konflikt med de andre aktivitetene under Herøydagan. Tidligere år har det vært et problem at mange av ungene prioriterer hoppeslott framfor å løpe og det kan man jo skjønne. I år vil ikke uteaktivitetene under Herøydagan åpne før kl. 11 og dette betyr at de minste kan løpe Flostad Rundt før de begynner med de andre aktivitetene, sier leder i friidrettsgruppa, Frode Nilssen.

Utfordrer bedrifter til å stille
Fabrikksjef Odd Rikard ved Marine Harvest opplyser til Herøyfjerdingen at de vil oppfordre sine ansatte til å stille på løpet.

- I fjor var det bare jeg som representerte bedriften, men jeg regner med det blir flere som stiller i år. Vi oppfordrer våre ansatte til å holde seg i form og skal blant annet være representert på Alstahaug maraton. Da synes jeg det også er på sin plass at vi er representert på et lokalt løp. Jeg oppfordrer ellers alle bedrifter på Herøy til å prøve å motivere sine ansatte til å delta, sier Wik-Iversen.

Alle får premie
Solheim rundt er et løp på ca 6,1 km mens Flostad rundt er på ca 1,6 km. Vi er litt usikre på hvem som har rekorden, men i følge Helgelendingen løp Tom Roger Tangen fra Mosjøen i 2008 to runder på 42 minutter og 12 sekunder. Etter en runde passerte han på imponerende 21.01. Det skal visstnok også være noen som har løpt helt ned mot 20 blank, men vi er usikker på hvem det er.

- Jeg oppfordrer alle trimmere og de som driver med andre idretter enn friidrett til å delta. Det hadde vært hyggelig om mange av de som driver med både badminton og fotball melder seg på, sier Nilssen, som selv har en personlig rekord imponerende 22 minutter og 10 sekunder på løpet.

Påmelding til Solheim rundt starter kl. 09.30 i målområdet en time før selve løpet. Siv Hestmark stiller også i år med oppvarming til heftige Zumba-rytmer ca kl. 10.15.

Påmeldingsavgift er kr. 100,- for Solheim Rundt og 50 kr. for Flostad Rundt. Alle som deltar får premie.

Solheim rundt_Odd Rikard og Frode
Fabrikksjef Odd Rikard Wik-Iversen (t.h.) oppfordrer bedrifter til å stille med ansatte på årets Solheim rundt. Leder i friidrettsgruppa Frode Nilssen lover at de skal klokke han inn når han passerer målstreken.
Solheim Rundt_løpere
Arkivbilde fra Solheim rundt i 2014.

Annonser