- Vi er satt til å hjelpe folk i sitt daglige virke, sier de to når vi treffer dem under torsdagens møte i Herøy overformynderi. 

Ta kontakt De ber Herøyfjerdingen formidle et behov for flere hjelpeverger.

- Herøy har hatt mange som har stilt opp som hjelpeverger. Nå trenger vi flere og ber de som kan tenke seg å hjelpe til med å kontakte oss.

Henvendelsen kan gå enten direkte til en av oss eller til sekretær i overformynderiet Jan Nikolaisen.

97 52 88 50 Han treffes på Herøy servicekontor i rådhuset på telefon 750 68 000, sier leder i Herøy overformynderi Kjell Inge Jakobsen.

Jakobsen har telefon 97 52 88 50.

Som eksempler på en hjelpeverges oppgaver nevner de: - bistand i økonomiske saker - ha kontakt med institusjon hvor vedkommende eventuelt bor - påse at vedkommende ikke lider overlast - melde fra til Overformynderiet når man mener at noe ikke er som det skal være.

Ikke byrdefullt Fra handboken til overformynderiet leser vi at arbeidet som hjelpeverge normalt ikke er byrdefullt, og må ikke forveksles med det alminnelige hjelpeapparartet - som støttekontakt, pasientvenn og liknende.

For å bli hjelpeverge kreves ingen formell kompetanse, bare tid og interesse for medmennesker.

Utlegg dekkes Hjelpevergen får dekket sine nødvendige utlegg i forbindelse med oppdraget, men som hovedregel er hjelpevergemålet ulønnet.

De som har behov for hjelpeverge kan være: - voksne som på grunn av sykdom eller funksjonshemming for lengre eller kortere tid er forhindret fra å ivareta sine interesser

- barn under 18 år hvor foreldrene for en viss tid eller for visse saker ikke kan ivareta sine vergefunksjoner.

Det er kommunestyret som oppnevner overformynderiet, men formynderiet i sitt virke er ikke en politisk nemnd.