Håper på drahjelp til skoletur med Hvite Busser

Skoletur 10

Årets 10. klasse planlegger skoletur med Hvite Busser til Oslo. På grunn av at det i det siste året har vært vanskelig å samle inn penger til turen håper de nå på støtte fra det lokale næringslivet.

Som følge av koronapandemien er det bestemt at det i år ikke kan gjennomføres tematur med Hvite Busser til Polen og Tyskland, for å blant annet besøke konsentrasjonsleirene fra 2. verdenskrig. Denne gangen går turen til Oslo, men turen arrangeres fortsatt av organisasjonen Hvite Busser, der kunnskap, toleranse og fellesskap skal stå i fokus. Visjonen for Hvite Busser er en framtid med menneskeverd, uten rasisme og ekstremisme.

- Vi skal også på denne turen ha 2. verdenskrig som tema og blant annet besøke Grinimuseumet, Utøya og få omvisning på 22. juli-senteret. Vi skal bli kjent med Oslo og byens krigshistorie til fots og med buss. I tillegg har vi selvsagt også fått lagt inn Tusenfryd og litt shopping i programmet, sier de engasjerte ungdommene i 10. klasse.

Vanskelig å samle inn penger
Tidligere år har avgangsklassen ved Herøy skole hatt få problemer med å samle inn midler til sin skoletur i 10. klasse, men denne gangen har koronapandemien gjort dette arbeidet mye vanskeligere.

Klassen vet enda ikke om de får samlet inn penger på 17. mai-arrangementet og de har heller ikke fått avviklet revy. Derfor vet de ikke enda hvor mye penger de klarer å samle inn.

- Vi har fått inn mye penger gjennom flaskeinnsamling og folk er kjempeflinke til å støtte opp, men det blir jo uansett ikke det samme som tidligere år. Vi vil derfor nå henvende oss til bedrifter i Herøy og be om støtte til turen. Nå håper og tror vi at næringslivet vil hjelpe oss slik at vi forhåpentligvis kommer oss ut på tur, avslutter elevene fra 10. klasse.

Trykk her for å lese mer om Hvite Busser.

Skoletur 10
Denne gjengen fra 10. klasse gleder seg til skoletur. Nå håper de at de kan få hjelp fra det lokale næringslivet slik at de klarer å samle inn nok penger til turen. Fra venstre: Konrad Kvale, Lukas Dahl Karlsen, Anette Jakobsen Mathisen, Victoria Paulsen og Nathalie Paulsen.

Annonser