Eva Gullvåg Aasgaard lever i dag av stemmen sin hvor hun er sanger ved Theater Pforzheim i München i Tyskland.

Ståle Ytterli Som mannlig sanger er Ståle Ytterli (opprinnelig fra Korgen) hyret inn. Ståle Ytterli underviser til daglig i sang ved Statens Teaterhøgskole og Norsk Musikkhøgskole.

Ståle Ytterli opptrådte for øvrig på tidligere ”Nuttes kafé” så langt tilbake som i 1993 sammen med Alf Knutsen (se bilde).

Stangnes og Moursund Musikkverket ”Livslenka” er skrevet av lyrikeren Helge Stangnes fra Tromsø og herøyfjerdingen Reidar Moursund.

Og Alf Knutsen er full av lovord om musikkverket som skal oppføres for første gang fredag 29. og lørdag 30. juni under sommerens Herøydaga.

Stangnes – et scoop - Det er et regelrett scoop å få Helge Stangnes til å skrive teksten. Det virker som han har tent på dette og lagt sin sjel i arbeidet.

Og Reidar har jo tidligere vist at han har en god musikalsk åre med blant annet kirkespillet ”Vaart Daglige Brød”.

Folk bør kjenne sin besøkelsestid i sommer, for dette blir virkelig stort.

- Ikke i tvil Da jeg ble spurt om å være med på dette var jeg ikke i tvil, sier Alf Knutsen, også han utflyttet herøyfjerding – nå bosatt i Lørenskog ved Oslo hvor han er kantor.

Som musikalsk leder er det hans oppgave å sette sammen de riktige folkene til verket. Blant annet.

Fra øverste hylle Noe det ser ut til at han klarer med glans, for vår eminente sangstjerne i Tyskland, Eva Gullvåg Aasgaard, har sagt ja til å synge den kvinnelige stemmen i stykket.    Også i orkesteret har Knutsen med sine bekjentskaper kunnet plukke fra øverste hylle, for på trommer finner vi Ottar Nesje, som vi ellers finner i Secret Garden, og på bass er John Børge Askeland hyret inn.

Begge har tidligere vært musikere under ”Vaart Daglige Brød”.

Toppfolk til lyd og lys  - Og vi har fått landets kanskje dyktigste lydmann, nemlig Are Simonsen. Det samme gjelder mannen som skal styre lys - Johan Haugen.

Og – vi får også låne det tekniske utstyret til Nordland Teater, sier en meget fornøyd Alf Knutsen.

Med siste ukes tilskudd på 120.000 kroner fra Marine Harvest, kan Knutsen slippe bremsene løs og samle troppene. Selv om det fortsatt er noen økonomiske brikker som må på plass.

Ønsker flere yngre Det er Annette Stenseng som har fått oppgaven med å samle tropper til koret. Det kan bli større enn ved kirkespillet ”Vaart Daglige Brød”, men de som deltok der blir alle spurt.

- Vi kommer antakelig til å åpne opp for enda flere sangere, og jeg syns det hadde vært morsomt å få med også noen yngre sangere, sier Knutsen.

Mandag 13. februar kommer Alf Knutsen til Herøy og da blir alle som skal være med invitert til et første møte.

Reinåmo dirigerer - Da får folk en første orientering om hva dette er. Og da vil også Ståle Reinåmo fra Mosjøen med.

Han skal lede innøvingen av stykket med koret og skal selvsagt også dirigere koret under framføringene, avslutter Alt Knutsen.

Ståle Reinåmo har ledet Halsøy songkor i mange år og er meget dyktig dirigent. Han har fritidshus i Herøy (Øksningan) og bør dermed være kjent for en del i Herøy.

Besetningen til "Livslenka" vil, tillegg til de to solistene, bestå av: - kor med lokale sangere - musikere (lokale og profesjonelle) - i tillegg vil Landsdelsmusikerne bidra med en strykekvartett

I tillegg skal Alf Knutsen spille tangentinstrumenter og komponist Reidar Moursund gitarer.

OM "LIVSLENKA": I ”Livslenka” følger vi to personers liv, en kvinne og en mann, og deres historier møtes.

Historiene fortelles og drives framover både gjennom tekst og gjennom musikkstykkene (her både sangtekster og instrumentalmusikk).

De 15 musikkstykkene bindes sammen med dialog i en lett og lun nordnorsk tone.

Selv om temaene som tas opp er til dels seriøse og alvorlige, er tonen og formen på stykket slik at dette på mange måter kan oppfattes som en hyllest til livet, og en oppfordring til å ta godt vare på de dagene vi har fått tildelt, selv om livet også kan ha sine sorgtunge stunder.