Haaland Sandnessjøen er i dag best kjent under navnet Union VVS, men har nå fusjonert med Haaland som har sitt hovedkontor i Mo i Rana.

Jan Harry sier at han om noen år har tenkt å pensjonere seg og tenkte derfor det var greit å selge selskapet nå. Han har drevet eget firma i 30 år og forteller at det er alderen og ønske om mer fritid som gjør at han nå selger firmaet.

- De har tilbudt meg jobb i selskapet, og da er det meningen at jeg skal jobbe i Herøy og litt i Sandnessjøen. Jeg skal da arbeide innen administrasjon sammen med Christian Frydenlund som er avdelingsleder i Sandnessjøen. Avdelingen på Herøy skal opprettholdes slik den er og de som arbeider her har sagt ja til å fortsette. Dette har vært viktig for meg, sier Edvardsen.

I dag er det to elektrikerne som er ansatt i Elektro & Kjøleteknikk i tillegg til Jan Harry.

- Det er viktig å ivareta folkene og det beste vil jo være om det blir behov for flere ansatte i Herøy, sier Frydenlund og Edvardsen.

Både Jan Harry og Christian gir uttrykk for at det er mange fordeler med å bli en del av en større enhet.

- Det blir nok helt klart en fordel å bli en del av et større system. Det er mange småting med den daglige driften som tar mye tid og da er det greit å ha flere å spille på lag med i administrasjonen, sier Jan Harry Edvardsen og Christian Frydenlund.

- Jeg regner med Haaland har alle systemer på plass, og må nok regne med at jeg må sette meg på skolebenken for å lære meg en del nytt, men det er bare bra, sier Edvardsen.

Haaland Sandnessjøen (Union VVS) har i dag 12 ansatte som driver med rørleggertjenester og ventilasjon, mens det ifølge Frydenlund er rundt 150 ansatte totalt i Haaland. Dette er ansatte som driver som rørleggere, elektrikere eller med ventilasjon.

Ønsker å ansette flere elektrikere
Jan Harry og Christian forteller at det er meningen at avdelingen i Sandnessjøen skal bygges ut slik at den også inneholder elektrikertjenester.

- Det er meningen å ansette en del nye folk. Det er først å fremst naturlig å få på plass noen elektrikere i Sandnessjøen, men det kan også bli aktuelt å få noen flere på Herøy hvis vi finner nok arbeid til dem, sier Frydenlund.

Haaland overtar eierskapet av Elektro & Kjøleteknikk 1. desember 2023.