Vinneren selv ante ingen ting før Glad kunngjorde den gledelige nyhet til stor jubel fra de mange tilstedeværende.

Gode krefter Mange gode krefter hadde vært i sving for å sikre at nettopp Trond Olsen og Seløy Kystferie skulle være til stede på Herøy Brygge torsdag kveld.

For her var mange representanter fra næringslivet i kommunen ellers til stede rett etter yrkesmessa som var vel i havn en halv time tidligere.

Mange gode kandidater Sjefsredaktør i Helgeland Arbeiderblad Geir Arne Glad startet sitt hemmelighetsfulle oppdrag i Herøy med å si at avisa ønsker å bidra til aktivitet og gjøre stas på gründerne.

- Vi inviterte leserne før jul til å komme med forslag til gründere og fikk inn nesten 40 gode kandidater.

Jury En jury bestående av Ove Brattbakk fra HelgelandsKraft, Håkon Johansen fra SHMIL og undertegnede valgte ut fem bedrifter som gikk videre og vi ba leserne om å stemme, sa Glad og la til at det kom inn nærmere 2000 stemmer.

- Prisen er en håndsrekning til bedriften og vil kunne ta den videre. Og nå begynner vel de fleste her å ane hvor dette bærer hen, sa Geir Arne Glad.

Og kunne ikke la være å kaste blikket bort til bordet hvor blant andre Trond Olsen, hans kone Gunn og sønnen Kristian satt. Og flere blikk fulgte…

Applaus og gratulasjoner Og Gründerprisen tildeles.., sa Glad og lot spenningen henge litt, før han fortsatte: Seløy Kystferie.

Og applausen og gratulasjonene som kom var både mange og hjertelige.

Det var en totalt overrasket Trond Olsen som kom fram:

- Jeg vil takke de som har hjulpet meg med å få dette til. Jeg kan ikke annet enn å si takk. Dette kom helt overraskende. uttalte Trond Olsen.

- Ja, jeg vet at du har gode hjelpere, la Geir Arne Glad til, før han leste juryens begrunnelse:

Juryens begrunnelse ”Seløy Kystferie er en gründerbedrift som satser tungt i et raskt voksende reiselivsmarked. Gjennom kreativitet, hardt arbeid og tro på egne ideer har Trond Olsen og familien lagt grunnlaget for en suksessbedrift, og sakte, men sikkert utviklet virksomheten.

Seløy Kystferie tilbyr turister, næringsliv og private opplevelser, sjømat og komfortabel overnatting i moderne sjøhus. Bedriften er en utmerket ambassadør i markedsføringa av Herøy og Helgeland”.

Markedsføring for 80.000 - Gratulerer så mye til deg og familien, sa Glad og overrakte diplom, blomster og fortalte at det også hører med gratis markedsføring for 80.000 kroner i Helgeland Arbeiderblad. 

Og en synlig stolt ordfører Arnt Frode Jensen ville også være med i rekken av gratulanter.

Gratulasjoner fra kommunen - Herøy kommune har også lyst til å gi deg blomster.

Vi setter umåtelig pris på at en gründer fra Herøy vinner Gründerprisen, sa ordføreren blant annet og overrakte blomster til Seløy Kystferie.