Gratulerte banken med 150 år

bank
Ordfører Arnt Frode Jensen var på plass med gratulasjoner til de ansatte i avdeling Herøy da Helgeland Sparebank i dag markerte at det er 150 år siden banken ble stiftet.
I dag er det 150 år siden Helgeland Sparebank ble stiftet.
 
Det begynte 7. januar 1860 da Vefsn Sparebank ble etablert som den tredje sparebanken i Nordland.
 
I 14 kommuner
Samme året, ble Brønnø Sparebank etablert på Berg i Sømna. Etter flere fusjoner består i dag Helgeland Sparebank-familien av 16 lokalbanker i 14 kommuner.
 
Herøy er en av disse og i dag kunne Paula Nyrud, Anne Berit Hanssen og Trine Valberg by på stor jubileumskake og kaffe. I tillegg til jubileums-ballonger i banken farger.
 
Lang bankhistorie i Herøy 
Bank-historien i Herøy er nesten like lang. Herø Sparebank ble stiftet så langt tilbake som 1882 og lensmann K. M. Harvig var den første banksjefen lokalt.
 
Lenge holdt banken til i et lite bygg under Herøysundbrua, men rundt 1981/82 flyttet banken til lokalene som i dag huser Thailand Shop.
 
Fusjon i 1982
1982 (hundre år etter stiftelsen) fusjonerte Herø Sparebank med Vefsn Sparebank. For tre år siden flyttet banken til dagens lokaler på torget i Silvalen.
 
Helgeland Sparebanks avdeling i Herøy har 1 hel stilling, en 70 prosents stilling, en halv stilling og en bedriftsrådgiver og banksjef som avdelingen deler med bankens avdeling i Sandnessjøen.
bank
Paula Nyrud (fra venstre), Anne Berit Hanssen og Trine Valberg i Helgeland Sparebank ble gratulert med dagen av ordfører Arnt Frode Jensen.
bank_bilde_
Paula Nyrud (t.v.) og Trine Valberg med bildet av lensmann K. M. Harvig som startet Herø Sparebank i 1882. Og som senere ble til Helgeland Sparebank.
bank_kaken
Mange kunder hadde i løpet av dagen kost seg med jubileumskaken.

Annonser