Verdens diabetesdag er en internasjonal markeringsdag av sykdommen diabetes.

FNs generalforsamling har vedtatt en resolusjon som anerkjenner diabetes som en trussel mot den globale helse. Resolusjonen innebærer også at Verdens diabetesdag den 14. november hvert år blir en offisiell FN- dag, med det ekstra fokuset som det bringer med seg.

Det er anslått at ca.175.000 personer i Norge har diabetes type 2, og halvparten av disse vet ikke om det selv. Symptomene er ofte diffuse og tilstanden utvikler seg ofte over flere år.

Diabetes type 2 rammer først og fremst personer over 40 år, og overvekt og inaktivitet øker risikoen for å utvikle diabetes.

Syk uten å vite det - Vi ønsker å sette fokus på det faktum at nærmere 100.000 mennesker har diabetes uten å vite om det. Derfor informerer vi om symptomene på diabetes og tilbyr kundene våre å komme til Apotek 1 over hele landet og måle blodsukkeret sitt denne dagen.

Apotek 1 skal ikke gi noen diagnose, men ønsker på denne måten å sette fokus på et viktig område i tett samarbeid med øvrig helsetjeneste. Forhøyet målt blodsukker kan være tilfeldig, men det kan også være en mulig indikasjon på diabetes som gjør at det er viktig å ta kontakt med sin fastlege, sier farmasøyt og Kjededirektør i Apotek 1 Margrethe Sunde. Spør oss om råd! Våre medarbeidere er autorisert helsepersonell og har svært god kunnskap om legemidler og utstyr til diabetikere. Vi kan hjelpe til med å finne det utstyret som passer den enkelte best og samtidig foreta en grundig praktisk demonstrasjon.

Apotek er en lavterskel helsetjeneste, og vi er opptatt av å gi råd og veiledning i spørsmål rundt legemidler og helse, sier Kjededirektør Margrethe Sunde. Alle våre 230 Apotek 1 over hele landet tilbyr på Verdens Diabetesdag alle kunder som ønsker det å måle sitt blodsukker hos oss. Samarbeid med Norges Diabetesforbund Apotek 1 samarbeider aktivt med Norges Diabetesforbund både sentralt og lokalt. Den 14. november vil det være representanter for lokallagene tilstede i mange Apotek 1.