Herøydagan har de siste årene hatt stor suksess med sine barneforestillinger og i år satser de igjen på skikkelig familieunderholdning i akebakken ved Herøy skole.

”Den lille traktoren Gråtass” har blitt stjerne på både tv og kinolerret, men han har også gjort stor suksess på teaterscenen. Nå kommer han med en helt ny og etterlengtet teaterforestilling ”Sang og Moro med Gråtass & gjengen”

Her møter vi igjen Gråtass som virkelig viser seg fra sin lekende og litt ertende side. Men heller ikke denne gangen slipper Gråtass og vennene hans unna de to dumme skraphandlerne. Her skjer det masse rart og plutselig samarbeider Gråtass og Skraphandlerne om å lage en sang. Her blir det forviklinger, sang og moro for hele familien!

Alle er med: Gråtass, Goggen, Gamlefar, Grynet og skraphandlerne Hieronemus og Hubert.

Hvem er egentlig «Den lille traktoren Gråtass»?
Fantasi-Fabrikken A/S har tørket støv av den gamle kjenningen og gjort ham levende gjennom barne-TV, teater, bøker og musikk med mulighet til å både kjøre og se, snakke og le. Det som er gøy med Gråtass er at så mange kjenner ham fra før og er ordentlig glad i ham. Gråtass er en figur som appellerer til flere generasjoner. Han er en kjent og kjær hjelper for den eldre generasjonen som lærte ham og kjenne gjennom arbeidet på gården. Foreldregenerasjonen husker ham gjennom besøk hos en onkel og tante eller bare noen bekjente som hadde Gråtass på gården. Den yngste generasjonen faller for barnefiguren Gråtass som er levende og kjører helt av seg selv.

Etter et langt liv i arbeid på gården og deretter mange år på låven gleder nå Gråtass seg over at han kan være til både glede og nytte igjen. Til glede gjennom underholdning for store og små og til nytte ved å fortelle litt om gårdslivet før og nå, både gleder og sorg, moro og farer.

Gråtass er også en klok liten traktor. I hans arbeidstid på gården skjedde det også noen ulykker. Han har jo ikke førerhus eller veltebøyle og det kan være skummelt hvis han velter. Men som Gråtass selv sier: «Jeg kan nok være farlig, men jeg er ikke slem, det er stor forskjell på det!» Gråtass har tenkt mye over dette med ting som ikke alltid er som det ser ut med en gang og sier også: «Det er rart at en låve som er så koselig kan være så farlig!»

Gråtass håper at han gjennom sin virksomhet har litt å lære bort til noen og en hver, ikke en sånn vær med horn og sånn altså, men til alle som vil høre på!