Siden ”Gøy på landet”-bussen stanset på bygdetunet i Herøy sist mandag og fram til nasjonaldagen har Kristian Olsen og Håvard Pettersen tatt jentene med på en rekke ulike opplevelser.

Kjempeflott tatt imot Jentene har lært de to guttene og Herøy bedre å kjenne. Og jentene som koste seg med kaffe og kaker på 17. mai var full av positive ting å si om Herøy.

- Herøy er et nydelig sted med kjempeflotte mennesker. Vi har blitt tatt imot på en fantastisk måte.

- Frister å komme tilbake Om ikke alle vi blir igjen i Herøy etter koffert-seremonien, frister det i alle fall å komme tilbake. Kanskje på ferie, sier de blide jentene Herøyfjerdingen snakket med.

Den samme uttalelsen kommer også fra teamet bak kamera, som ser fram til å komme tilbake til Herøy.    Jentene som Herøyfjerdingen snakket med hadde benket seg ved bordene på tribunedelen i Herøyhallen, for nede i salen var det fullt.

På første rad De vi snakket med var ikke blant de fire utvalgte som hadde fått bord framme ved scenen sammen med de to herøyguttene Håvard Pettersen og Kristian Olsen.

Rundt bordet deres var det hele tiden kamera- og lydfolk, som også filmet alt det andre som skjedde i hallen.

Takket herøyfjerdingene Og de fem rundt bordet hadde også, overraskende for de fleste, planlagt å si noen ord fra scenen.

Først Håvard Pettersen. Så takket to av jentene herøyfjerdingene for en fantastisk uke i Herøy.

Fullt på bygdetunet Etter kaffe og kake i hallen syntes det som alle tilstedværende i Herøyhallen ville ha med seg ”koffert-seremonien” på bygdetunet, hvor jentene skulle velge å bli igjen i Herøy eller dra videre med bussen.

- Dette er igjen frammøterekord for ”Gøy på landet”.

"Gøy på landet" årsaken Vi velger å tro at det ikke er 17. mai, men ”Gøy på landet” som er årsak til at så mange festkledte mennesker er her i dag, sa programleder Fritjof Nilsen.

Og høstet både latter og applaus fra de flere hundre frammøtte.

Programlederne hadde en utmerket grep om sitt publikum og drillet de frammøtte i både applaus og ledet folkemengden i allsangen "Gøy på landet".

Overraskelse  De fikk være med på innspillingen hvor enkelte scener må tas flere ganger. Deriblant ordfører Arnt Frode Jensens tale og takk-for-laget til jentene.

Og han kunne også komme med en liten overraskelse. Næringsliv og kommune har gått sammen om å spandere syden-billett på jentene og guttene, slik at de kan bli bedre kjente.

Spent på valgene Da alvorets time var kommet og programlederne Fritjof Nilsen og Alexander Nyhagen spurte en og en jente om de reiser videre eller blir igjen, var det mange spente herøyfjerdinger.

Hva de svarte har ikke vi lov å røpe, men vi kan glede oss til fire timer fjernsyn fra Herøy til høsten.

Vi oppfordrer også herøyfjerdingene til ikke å publisere bilder på nettet eller på annen måte røpe hvem av jentene som var med til Herøy eller hvordan ”koffert-seremonien” endte.