Ungdomsmesterskapet ble arrangert av klubben Ullensaker / Kisa Idrettslag for aldersgruppen 15 - 19 år. Ingrid Kilvær Nilssen var eneste utøver fra Herøy, og stilte til start på både 800-meter og 3000-meter.

Ingrid klarte kvalifiseringskravet for 800 meter allerede i januar i år da hun løp innendørs på 2.30,75. Hun har senere forbedret sin personlige rekord flere ganger, senest i Bodø 18. august da hun løp på 2.23,96.

- Selv om stevnet ble arrangert på Østlandet, ble det et forferdelig dårlig høstvær med vind og mye regn. De dårlige værforholdene på Jessheim førte til at få utøverne fikk til å prestere maksimalt og komme i nærheten av sine personlige rekorder.

- På 800-meter ble Ingrid nummer to i sitt heat med tiden 2.24,04, kun åtte hundredeler bak sin personlige rekord, og dette holdt til nummer ni sammenlagt, sier trener og pappa Frode Nilssen.

- Dagen etter stilte Ingrid til start på 3000 meter. Dette er en distanse Ingrid aldri har løpt i konkurranse før, og hadde dermed ingen personlig rekord før løpet. Hun kunne allikevel delta på 3000 meter siden det ikke er kvalifiseringskrav på denne øvelsen. Det ble tungt å løpe så langt i vind og regn, men Ingrid kom i mål på 11.26,78, og ble med det nummer 12 på 3000 meter.

- Ingrid hadde på forhånd ambisjoner om å forbedre sin personlige rekord på 800 meter under stevnet, men forholdene tatt i betraktning, må hun si seg fornøyd med innsatsen og resultatet, avslutter Nilssen.

Foto: Frode Nilssen