Aud-Rita forteller at hun lenge har hatt hjemlengsel og hatt lyst til å flytte tilbake til Herøy.

- Da samboeren min Peter, som også kommer fra Herøy, fikk seg jobb hos Sinus data i Sandnessjøen bestemte vi oss for å flytte hjem igjen. Vi var så heldige at vi på kort tid fikk leie oss et hus på Tenna og flyttet hit 1. april. Sønnen vår på 4 år har allerede funnet seg godt til rette i barnehagen. Jeg har alltid lengtet hjem igjen og når jeg har vært hjemme på ferier har det alltid vært vemodig å forlate Herøy, sier herøypatrioten.

Aud-Rita har til tross for at hun bare er 25 år tilegnet seg gode fagkunnskaper og behersker mange teknikker innen frisørfaget.  I tillegg til å klippe både damer og herrer skal hun i følge sin kommende sjef Torid Braseth være god på ulike stripeteknikker som for de innvidde blant annet innebærer «balayage». I tillegg tar hun også hull i ørene eller nesen for de som måtte ønske det.

Trofaste ansatte
Torid Braseth er full av lovord om den nytilsatte og liker at hun nå får unge folk med i staben i tillegg til de etablerte.

- Aud-Rita har faktisk vært på utplassering her mens hun enda var under utdanning og allerede da så jeg at hun egnet seg til å være frisør. Jeg tror også det kan være nyttig at folk reiser bort en periode for så å komme tilbake med mer erfaring, sier Braseth.

Torid har ikke akkurat for vane å skifte ut staben sin og dette skulle jo tyde på at de ansatte trives i bedriften.

- Eli Håland var den som sist ble ansatt og hun har vært her i 24 år mens Grete Aina Larsen har vært frisør sammen med meg i hele 32 år, forteller Braseth.

Utvidet åpningstid
Torid’s frisør AS utvider nå også åpningstidene sine og vil nå ha åpent to kvelder i uka i tillegg til tre lørdager i måneden.