Det ble vist mye fin fotball med høyt tempo og gode fotballferdigheter da det ble spilt seriekamper i futsal i Herøyhallen. Primus motor for å få lagt kamper til Herøy var «manager» og spiller Kenneth Karlsen. Kenneth er kjent som blant annet kjent som tidligere trener for både FK Herøy/Dønna og SIL.

Samarbeid mellom Herøy og Sandnessjøen
Dette er andre året det gjennomføres futsalturneringer på Helgeland. I fjor stilte FK Herøy/Dønna med et lag som havnet midt på tabellen mens King Kennys havnet nest sist.

I år stiller King Kennys med spillere fra Sandnessjøen IL og FK Herøy/Dønna og det er etter det vi kjenner til første gangen at det samarbeides om spillere mellom disse to klubbene. Alt tyder på at dette samarbeidet har vært vellykket i og med at laget nå ligger på andreplass på tabellen.

Gode resultater
Under kampene i Herøyhallen oppnådde King Kennys sterke resultater med 3-3 mot serieleder Svartisen, som består av spillere fra Mo IL. I denne kampen ledet King Kennys 2-0 før de slapp Svartisen inn i kampen i 2. omgang og lå under 3-2 før Vegard Theting satte inn 3-3 målet på frispark like før slutt. I de andre kampene King Kennys spilte ble det seier med 7-3 og 10-1 mot Stålkameratene. Det var også satt opp kamper mot Dalselv Racing, men dette laget kunne ikke møte og disse kampene ble spilt i Mosjøhallen 18. januar der resultatene ble 4-4 og 6-3 til King Kennys.

Rot fra kretsen
Før sesongstart ble det sagt at de to beste lagene i avdelingene fra Helgeland og Salten skulle møtes til KM der det skulle avgjøres hvem som gikk videre til nordnorsk mesterskap. Overraskelsen var derfor stor da Yngve Ånonli hos serieleder Svartisen kunne informere lagene som spilte i Herøyhallen om at kretsen hadde avgjort at det kun var puljevinnerne som skulle gå videre.

Kjell Nikolaisen i Nordland Fotballkrets sier til Herøyfjerdingen at det i utgangspunktet var ett lag som skulle gå videre fra Nordland, men at det først i desember ble klart at to lag gikk videre.

- Vi valgte da å sende avdelingsvinnerne videre og droppe KM. Årsaken er i hovedsak at Futsalserien er preget av mange bytter og mange hengekamper, noe som fort kan føre til at vi kommer i tidsnød for å få avviklet KM, sier Nikolaisen.

- Jeg legger meg ellers skinnflat for at informasjonen har vært for dårlig og beklager på det sterkeste at ikke alle lagene er blitt informert om endringene. Det er selvsagt uheldig å endre premissene etter at sesongen er kommet i gang og jeg har full forståelse for at det reageres på dette, men jeg kan ikke gjøre annet enn å beklage at det ble slik i år. Vi får ta lærdom av saken og sørge for at vi får på plass et bedre opplegg neste år, avslutter Kjell Nikolaisen.

Frustrert
Kenneth Karlsen «King Kenny» er frustrert over at kretsen har endret oppsettet etter at mange serierunder er blitt spilt.

- Dette er gjort uten at vi har hørt noe om det og det var bare tilfeldig at vi fikk vite det av Ånonli i Herøyhallen den 10. januar. Han hadde ikke peiling på at ikke de andre lagene var informert, sier Karlsen.

- Vi har fått endret forutsetningene midt i sesongen og dette er vi nødt til å reagere på. Vi vil nok derfor ta denne saken videre til Troms Fotballkrets som har ansvaret for serieavviklingen i Nord-Norge, sier Kenneth Karlsen.

Futsal
Futsal er en internasjonal betegnelse på innendørsfotball, og er en sammenstilling av spansk fútbol de salón. Futsal-sesongen starter normalt når den ordinære fotballen slutter, og varer frem til den ordinære fotballen starter på våren. Det er vanlig at spillere spiller futsal for ett lag, og fotball for et annet lag.

Det spilles på håndballbaner med håndballmål. Det er fem spillere på hvert lag, hvorav én målvakt. Det tas innspark i stedet for innkast. Ballen er mindre enn en fotball og litt bløtere og tyngre, og har ikke sprett. Harde kroppstaklinger eller sklitaklinger er ikke tillatt. Banen har ikke oppmerking av hjørner med «cornerflagg».

Herøy FK King Kennys ligger som nummer to på tabellen
(trykk på tabellen nedenfor for å se tabellen og resultater på nettsidene til Norges Fotballforbund)

Tabell futsal.jpg