Helga 26.-27. januar gikk årets KM i badminton av stabelen i Rørvik. Herøy deltok med en tropp bestående av 16 spillere, fra U 11 klassen til senior A. Det var deltakere fra flere av trønderklubbene som tilhører Midtnorsk Nord, i tillegg til Nesna og Herøy. For oss i Herøy IL badminton er KM ei viktig turnering å delta på, men sykdom gjorde at troppen var noe redusert i år.

Dette stoppet derimot ikke de deltakende Herøyfjerdinger fra å bite godt fra seg og dra hjem mange av KM- titlene. I U 13 klassen gjorde Herøy rent bord i alle 3 kategorier, single, double og mix. Her vant Marius Sandvær herreklassen, mens Signe Lenning tok gull i damesingle. I tillegg vant Marius double sammen med Filip B. Johansen og mix sammen med Nila Lorvik. Signe tok også gull i double sammen med makker Nora Jørgensen. I U 15 klassen vant Børge Håland herreklassen, mens Thea W. Larsen tok gullet i damesingle. Disse to vant også mix i denne klassen. Det var i tillegg mange gode plasseringer for flere av våre spillere, og i senior A fikk Ole Christoffer Olsen en fin 3. plass i double med makker fra Grong.

Kommende turneringer for våre aktive
Våre unge, og noe eldre, håpefulle ligger ikke på latsiden. Fremover venter flere turneringer. Først ut er Verdalstreffen 15.-16.02, Tommy Gåsbakk minneturnering på Grong 01.-03.03, og sist men ikke minst U 15 ranking som også i år arrangeres på Herøy. I tillegg skal ei gruppe av våre U 13 spillere til Sotra midt i mars for å delta på U 13 ranking.

Når det gjelder den rankinga vi skal arrangere i mars, håper vi selvsagt at mange tar turen til Herøy også i år. Turneringa ble for første gang arrangert her i fjor, og det ble ei vellykket turnering med mange deltakere. Vi satser på reprise i mars når vi atter en gang inviterer til nasjonal turnering i klassen U 15.

Sponsorer og støttespillere
Herøy IL badminton har mange gode og viktige støttespillere. Uten disse hadde vi ikke hatt mulighet til å ha så stor aktivitet som vi har i dag. Vi ønsker med dette å takke hovedlaget i Herøy IL, Mowi, Helgeland Sparebank, Helgeland Kraft og Seløy sjøfarm. Alle disse bidrar med økonomisk støtte til klubben og vi er utrolig takknemlige for at vi har sponsorer som har gitt oss gode avtaler fremover. Uten denne støtten hadde det ikke vært mulig å sende våre unge aktive Norge rundt for å måle krefter mot landets beste badmintonspillere. Dette gjelder også den nasjonale turneringa som vi skal arrangere. Uten denne støtten hadde det blitt vanskelig å gjennomføre ei så stor turnering. Her får vi også støtte fra Spar, som sponser oss med mat til banketten. Vi setter enormt stor pris på all støtte vi får og det gjør jobben med å organisere alt rundt klubben mye lettere!

Tekst: Ann- Kristin Lenning, leder Herøy IL badminton.
Foto: Tore Hansen, Nesna