Gode resultater for badmintonspillere fra Herøy

Badmintonspillere som skal til UBM i Sandefjord_01

Badmintonsesongen er i gang igjen og spillerne fra Herøy hevdet seg godt i turneringer sist helg.

Flere spillere fra badmintongruppa i Herøy var sist helg på ranking-turnering i Trondheim og hevdet seg godt i konkurranse med noen av Norges beste spillere. De som deltok var Alexander Hansen, Dorthe Lorvik, Signe Lenning og Marius Sandvær.

Marius og Dorthe kom helt til finalen i mixeddouble, men tapte denne etter å ha vunnet første sett. Marius vant sammen med makker Varun Manikandan fra IL Skrim i Kongsberg finalen i herredouble. Marius ble også nummer 2 i X-klassen for U15 der de best rankede spillerne møtes. Signe Lenning fikk 2. plass i damedouble sammen med Hedda Berg Angell fra Kristiansand mens Dorthe fikk delt tredjeplass i samme klasse sammen med Maria B. Ellingsen fra Bergen. Signe ble også nummer 5 i X-klassen i damesingle mens Dorthe ble nummer 6. Alexander gikk også videre fra gruppespillet og det var også ifølge trenerne en god prestasjon.

- Dette var første ranking-turnering på et år og den første turneringen for nesten alle spillerne, og det er jo hyggelig at vi gjorde det så bra mot de beste spillerne i Norge, etter at det har blitt åpnet opp igjen etter pandemien, sier trener Kent Roger Sandvær.

Nila Lorvik deltok også på turnering i Oslo i helga for U17. Hun har nylig fylt 15 år og må derfor gå opp en klasse og spille mot alle som er i alderen under 17 år. Ifølge trener Elin Hanssen gjorde hun mange gode kamper, selv om hun ikke kom helt opp på resultatlistene.

- Det var spesielt i en kamp at hun spilte så bra at jeg som trener satt med tårer i øynene. Dette er noe av det beste jeg har sett av henne som spiller. Hun spilte mange gode kamper, og vi håper hun har med seg godfølelsen fram mot helga, for både hun og trenerne har store forventninger. Vi hadde ei kjempefin helg og er glad for å være i gang igjen, sier Elin Hanssen.

UBM i Sandefjord til helga
Kommende helg skal også en gjeng fra Herøy til Sandefjord for å spille turnering. Dette er en turnering som ble utsatt i fjor. Det skal spilles turnering for U17 og U19 og Herøy skal ha med 5 spillere. De som skal delta er Nila Lorvik, Signe Lenning, Marius Sandvær, Børge Håland og Dorthe Lorvik. Dette er ifølge trener Kent Roger ei tøff turnering, og han forventer derfor ikke at noen skal vinne premier. Han håper selvsagt på gode resultater og sier det vil være en sterk prestasjon å få med seg noen premier fra denne turneringen.

Badmintonspillere på trening 01
Disse deltok på trening i Herøyhallen 1. september.
Badmintonspillere som skal til UBM i Sandefjord_01
Disse deltok på turneringer i helga og de fleste skal også til UBM i Sandefjord kommende helg. Fra venstre: Alexander Hansen, Oddbjørn Lorvik, Dorthe Lorvik, Marius Sandvær, Signe Lenning og Elin Hanssen. I tillegg skal også Dorthe Lorvik og Børge Håland delta.

Annonser