Flittige hender, små og store, norske og utenlandske, møtte opp på skolekjøkkenet kl. 16.30 for å lage mat. Fisken vi skulle bruke fra Marine Harvest og Seløy Sjø farm, var den vi fileterte og frøs ned på Språkkafe for 14 dager siden.

Tanken bak temaet fisk på Språkkafeen var å prøve å få flere barn, og også voksne, til å spise fisk. De somaliske og syriske damene som kom ,ønsket derfor å lære å tilberede laks og sei slik vi gjør det i Norge.

Vi laget laksepakker, kokt laks, ovnsbakt laks, frityrstekt sei og salat. Dette ble en suksess fordi flere av barna ønsket at foreldre skulle lage dette hjemme. Dermed var målet oppnådd. Etter maten ble det servert kaffe og julebakst fra forrige Språkkafe, og Nikolai spilte noen julesanger på pianoet.

En stor takk til de norske som alltid stiller opp og hjelper til, og som henter og bringer de som er litt redd for å gå i mørket. Målet for neste år er å få flere nye besøkende til Språkkafeen. Sammen kan vi bli enda bedre på integrering og inkludering i Herøy.

Vi ønsker alle en fortsatt fin adventstid og en fredelig jul.

Tekst og bilder: Gjertrud og Roar