Kurt Arild Nilsen sier til Herøyfjerdingen at det virker som det er liv laga for denne bedriften også i Herøy. Tidligere har han vært aktiv driver av sportsbutikken i Herøysenteret sammen med kona Lena. Nå er det imidlertid kona som i hovedsak styrer med sportsbutikken mens han tar seg av båtsalget.

- Jeg har solgt fire større båter som nå er under produksjon og som etter planen skal brukes som visningsbåter og leveres til kundene under båtmessa i Sandnessjøen i mai. Dette er båter av typen Skorgenes, Viksund og NB. I tillegg har jeg nå også begynt å selge båter fra Rana Plast og disse har blitt solgt fortløpende etter hvert som de har kommet inn, sier Nilsen.

Kurt Arild har hatt nok å gjøre siden han startet opp og fra mars har han også hatt med seg sin sønn Martin som ansatt i bedriften.

- Planen er at båtene fra Rana Plast skal være utstilt ved butikklokalene, men foreløpig har båtene blitt solgt med en gang og det er jo selvsagt hyggelig. Jeg har ellers en visningsbåt av typen NB liggende på kaia ved Herøy Bil & Maskin og den kan alle interesserte få prøve dersom de kontakter meg, sier den entusiastiske båtselgeren.

Trives i nye lokaler
I februar etablerte Helgeland Båt seg i toppetasjen til verkstedbygget til Herøy Bil & Maskin og dette har i følge Kurt Arild fungert meget godt.

- Jeg får ellers henvendelser fra båtkunder over hele landet og føler derfor at bedriften har blitt godt mottatt i markedet. I tillegg til å selge nye båter har jeg også solgt mange brukte båter for kunder rundt omkring i landet, sier Nilsen.

Helgeland Båt satser stort på båtmessa i Sandnessjøen som skal arrangeres 13. til 15. mai. Her vil de delta med 5-6 båter som til sammen utgjør mellom 150 og 200 fot. Etter planen kommer også produsent og selger fra leverandøren til messa i Sandnessjøen.

Helgeland Båt AS har egen nettside og den finner du ved å gå inn på www.helgelandbat.com