God på informasjon via sosiale medier

facebook
Herøy kommune er blant de 23 prosentene av landets kommuner som bruker et eller flere sosiale medier til å informere og kommunisere med befolkningen. NTB (Norsk Telegrambyrå) viste tirsdag til en undersøkelse utført av Norstat.
Herøy kommune kan gjennom Herøyfjerdingen slå fast at kommunen tilhører en liten andel av landets kommuner som virkelig har tatt sosiale medier i bruk.
 
Og er god på informasjon.
 
Herøyfjerdingen bruker både facebook og twitter til daglig informasjon. Disse mediene gjør at innbyggerne (tilhengerne) også kan kommentere og gi tilbakemeldinger til informasjonen.
 
17 prosent av norske kommuner har en offisiell Facebookside, 15 prosent er på Twitter og 13 prosent har en blogg.
 
Ikke daglige oppdateringer
Men selv om hver fjerde kommune har opprettet en side i et av de sosiale mediene, er det fortsatt langt fram til at disse sidene oppdateres daglig.
 
Å være registrert på disse tjenestene er én ting, bruken av dem er en annen. 
 
Bare halvparten av kommunene oppdaterer sin Twitterkonto daglig og bare 36 prosent av Facebook- brukerne det samme. Tjenester som Linkedln og YouTube brukes svært lite.
 
Det viser tall fra undersøkelsen som Nostat har utført for IT-selskapet ErgoGroup.
 
Ta grep
Håvard Larsen i ErgoGroup oppfordrer kommunene til å ta grep.
 
- Jeg vil råde kommunene til å satse på minst ett sosialt medium og oppdatere det i hvert fall annenhver dag, sier Håvard Larsen i ErgoGroup.
 
Gratulerer Leirfjord
Ved søk på twitter kommer ikke noen av HALD-kommunene opp. Derimot kommer Leirfjord kommune opp med en aktiv side på facebook. Siden ser ut til å bli oppdatert ukentlig.
 
Både Dønna kommune og Alstahaug kommune har sider på facebook, men de er ikke bruk og har ingen oppslag.
 
Likevel ikke registrert?
Men - vi regner med at Herøy kommune kanskje likevel ikke er medregnet i de 23 prosentene som Norstat har registrert som bruker av sosiale medier.
 
Dette fordi det ikke er kommunens offisielle nettside som er på facebook og twitter, men kommunens informasjonskanal Herøyfjerdingen.
 
Uten at det forringer tilbudet eller funksjonen. Herøy kommune har gjennom Herøyfjerdingen daglig oppdatert sine sider på facebook og twitter siden januar.
 
Er du enig? Er kommunen god på informasjon? Gå inn på facebook-siden vår og si din mening.
facebook
Herøyfjerdingens facebook-side.
twitter
Twitter-siden til Herøyfjerdingen.

Annonser