Rådmann Roy Skogsholm var ikke vanskelig å be med på leken, da noen av ungene i Herøy barnehage innbød til felles lek i dag.
 
Byggeklossene ble effektive redskaper og hadde det bare vært like enkelt i det virkelige liv, tenkte vi da golvet på et øyeblikk ble gjort om til en liten næringspark hvor det fantes både biler, bruer, kraner og annet spennende utstyr.
 
Kanskje rådmannen tenkte det samme?
 
I alle fall var både rådmann, ordfører Arnt Frode Jensen, kommunallederne Siv Nilsen og Geir Berglund og rektor ved Herøy sentralskole Lars Olav Mogård Larsen invitert på kaffe i barnehagen i dag.
 
Og rundt det lille bordet, bygget for mindre folk enn de inviterte, vrimlet det av smårollinger i full fart hit og dit.
 
God kontakt
Det skulle da også bare mangle at ikke besøket ble viet oppmerksomhet fra de små. Og det var ikke noe å si på kontakten mellom de kommunale toppene og kommunens aller yngste.
 
- E vel ha saft. Ei tørst lita jente tok kontakt med ordfører Arnt Frode Jensen og ordføreren var ikke sein om å sprette opp og servere både to og tre unger saft.
 
Det var likevel ikke lagt opp til noe spesielt i dag, bortsett fra en stor kake og mye kaffe.
 
Mange foreldre hadde også vært innom barnehagen og flere var ventet, kunne den ene av de to pedagogiske lederne i avdelingen for de eldste ungene, Bodil Blix, fortelle.
 
Kom inn og se
 - Budskapet er "Kom inn og se", og vi kjører en helt vanlig tirsdag hos oss. Vi har bakt, hatt forming, sunget og danset, forteller Blix til Herøyfjerdingen.
 
Den andre pedagogiske lederen i avdelingen er Renate Dalen. I avdelingen for de yngste, i det andre bygget, er Aino Holmen.
 
Kanskje er begge avdelingene under samme tak neste gang "Barnehagens dag" blir avviklet.
 
- Vi håper det, avslutter Bodil Blix.
 
Det er Ester Tobiassen som er enhetsleder for Herøy barnehage som tilsammen har 51 unger og 16 ansatte.
 
De aller fleste ansatte har deltidsstillinger. De eneste to hele stillingene er det Renate Dalen og Bodil Blix som har.