Den lokale entreprenøren Olaf Pettersens arbeid med den planlagte undersjøiske tunellen mellom Herøy og Alstahaug var gjennomgangstema for årets revy. Louise Prestø, Anne Berit Iversen, Sunniva Dahl Pettersen og Jonas Jakobsen gjorde en flott tolkning av henholdsvis «Bjørn», «Roger», «Simen» og «Olaf» og vi fikk være med på mange feilskjær i arbeidet med tunellen, eller rettere sagt tunellene.

Mange tuneller
I og med at «Bjørn» var den eldste i søskenflokken fikk han ansvaret for tunellen mellom Herøy og Alstahaug mens lillebror «Roger» fikk ansvaret for den som gikk mellom Herøy og Austbø. Etter litt surmuling av «Roger», ble øyas invasjon av jordrotter (vånd) utnyttet til fulle for å få ekstra fart på gravingen. Problemet var bare at de ikke alltid hadde kontroll på hvor de havnet når det var gravd ferdig. Det ble både tunell mellom Bjørn og Austbø og Herøy og Husvær før det ble gjennomslag for tunellen mellom Herøy og Alstahaug midt i bassenget i det nye kulturbadet i Sandnessjøen.

God flyt
Revyen er glimrende skrevet og de 20 numrene fløt veldig fint med flotte overganger. Skoleelevene imponerte med mange flotte tolkninger av ulike karakterer og innholdet balanserte også på en god måte slik at revyen ikke rammet noen enkeltpersoner på en negativ måte.

Revyen startet med et flott dansenummer der det ble presentert mange ulike dansetyper før vi fikk være med på kommunestyremøte der en i overkant myndig ordfører, spilt av Håvard Bringsli, etter et særdeles godt kommunevalg viste seg som en ekstra effektiv møteleder. Dette skapte selvsagt mye frustrasjon blant representantene fra de andre partiene.

Vi fikk videre være med på åpningen av den delvis røde «Røde Kors-benken» før skolens rektor og altmuligmann «Lars Olav» ble presentert i en egen sang.

Glimrende Hellstrøm-tolkning
Alle skolens elever fortjener stor honnør for den jobben de gjør på scenen, men skal vi trekke fram et høydepunkt kommer vi ikke utenom Vemund Wennemos tolkning av «Øyvind Hellstrøm» Her gjorde han en glimrende parodi som virkelig fikk fram latteren blant publikum. Wennemo hadde i likhet med mange andre av sine medelever flere roller i revyen og i en av disse møtte vi han igjen som den norgeskjente blomsterdekoratøren «Tommy». Vi fikk et innblikk i hans nye butikklokale i den ominnredede fjøsen på Hestøya der vi ble presentert for det nye firmanavnet «Fjøslukt og andre eksotiske utskeielser».

Våre naboer på Austbø slapp heller ikke i år unna og skolens lærere ble selvsagt også parodiert. Vi fikk også være med til Husvær og se på det nye sparsommelige «brannslukkeutstyret» som de endelig hadde mottatt, etter at Oddrun Dahlheim, fint spilt av Kristiane Lenning, hadde mast om dette i hvert kommunestyremøte i åtte år.

I Husvær fikk vi også være med på utdelingen av kulturlandskapsprisen der vinnerne blant annet fikk et utslitt saueskinn på deling som de måtte slåss om.

Gode sangprestasjoner og flott musikk
I tillegg til at årets avgangsklasse leverte flere imponerende skuespillerprestasjoner lot vi oss også imponere av svært mange gode sangprestasjoner. Med den største selvfølgelighet stilte den ene etter den andre seg opp på scenen og framførte flotte versjoner av kjente sanger. Sangsolistene som bidro var Kristiane Lenning, Louise Prestø, Sunniva Dahl Pettersen, Odin Brennhaug, Neringa Stankeviciute og Maylen Kristiansen. Neringa spilte også piano på noen av sangene.

Kulturskolen hadde forberedt sangsolistene med ekstra øvinger slik at resultatet ble best mulig. Musikken bestod denne gangen for det meste av profesjonelle playback som med unntak av avslutningsnummeret var innspilt og mikset av kulturskolerektor Reidar Moursund. Dette førte nok også til at det var enklere å balansere lydbildet slik at sangtekstene kom bedre fram.

Thomas Andre Karlsen og Marcus Hanssen, som også går i 10. klasse, holdt orden på lyd og lys. En krevende og viktig jobb som de løste på en glimrende måte.