Både spillere og tilskuere kunne lørdag puste lettet ut etter årets første tre-poenger.

Etter en solid andreomgang kunne seieren godt vært større. Men Nordstranda overrasket heimelaget i første omgang og kom best igang.
Mange dueller Herøy/Dønna-trener Dagfinn Andreassen la opp til å stå høyt og legge press på Nordstrandas bakre firer.

Det ville ikke gjestenes trener Erling Berg-Hansen uten videre være med på. Det førte til en oppjaget førsteomgang preget av mange dueller og feilpasninger.

Halvsjanser Dette var Nordstranda flinkest til å utnytte og kriget seg til flere halvsjanser, uten av det ble scoringer av det.

I denne omgangen var Nordstrandas Meti Statovci god, sammen med Lars Espolin Johnsen på venstrekanten.

Tok over Vi fikk se et helt annet Herøy/Dønna-lag etter pause, som tok tak og styrte kampen.

Bare sju minutter ut i omgangen driblet Jørgen Hågensen av en nordstrandaforsvarer innenfor 16-meteren og la ballen til Tom-Roger Aakvik.

1 - 0 Fra rundt 10 meter satte han ballen kontant opp i nettet til 1 – 0.

Heimelaget forsatte å styre kampen, med Ole Richter Jonsen, Henrik Solem og Markus Solum mye involvert i det oppbyggende spillet.

Men laget kom ikke til farlige sjanser, mye takket være liten bevegelse helt foran og et solid nordstrandaforsvar med hærfører Remi Andre Kristiansen i spissen.

Rødt kort I det 68. minutt ble Tom-Roger Aakvik sendt på en lang løpsduell med Nordstrandas Kim Andre Skålevik gjennom gjestenes forsvar.

I duellen gikk Aakvik over ende og Skålevik ble sendt av banen med rødt kort.

Med en mann mindre ble det en vanskelig oppgave for bortelaget, for FK Herøy/Dønna forsatte å kjøre på.

På overtid Vi noterte flere store sjanser foran Magnus Sandvåg i Nordstrandas mål, men vi måtte vente helt til fire minutter på overtid før vi fikk det siste målet.

Fra 20 – 25 meter sendte Tom-Roger Aakvik avgårde en suser som gikk inn i vinkelen bak en forfjamset nordstranda-keeper.

En fantastisk avslutning på en kamp som bød på mye.

Litt skuffende var det imidlertid at bare 53 tilskuere hadde funnet veien til Dønna kunstgressbane på Solfjellsjøen lørdag.

FK Herøy/Dønna lag: Vegar Mikalsen, Lars V. Berfjord, Øyvind Isaksen, Christoffer Åkerøy, Henrik Solem, Erik Alfheim, Jørgen Hågensen (Espen Alfheim fra 70.min), Tom-Roger Aakvik, Ole Richter Jonsen, Håvard Pettersen, Markus J. Solum.